طراحی الگوی آموزش سلامت جنسی در برنامه های تلویزیونی با روش نظریه داده بنیاد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 12، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JHPM-12-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمدالله باستی

Islamic Azad University

محمد سلطانی فر

Islamic Azad University

محمد مهدی لبیبی

Islamic Azad University

چکیده

مقدمه: جامعه ایران شاهد تحولات گسترده در ساحت فرهنگ جنسی بوده است که منجر به گسترش آسیب های جنسی و تهدید سلامت خانواده شده است. پژوهش حاضر باهدف ارائه الگوی آموزش سلامت جنسی در برنامه های تلویزیونی از دیدگاه کارشناسان انجام گردید. روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه کیفی است که با روش نظریه داده بنیاد انجام شد. جامعه مورد مطالعه شامل متخصصین حوزه های مختلف پزشکی، روانشناسی، جامعه شناسی، دینی و رسانه ای بودند که در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰  با روش نمونه گیری هدفمند طبقه ای انتخاب شدند. انتخاب نمونه ها تا اشباع نظری ادامه داشت . حد اشباع نظری در این پژوهش ۳۱ تن بود. جمع آوری داده ها با مصاحبه های نیمه ساختاریافته و تحلیل آن ها، با روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام شد. برای سنجش روایی یافته ها از چهار معیار شامل مقبولیت، قابلیت انتقال، قابلیت اطمینان و قابلیت تایید و برای سنجش پایایی مصاحبه ها از روش توافق درون موضوعی استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار ATLAS.ti ۸  انجام شد. یافته ها: الگوی آموزش سلامت جنسی در ۶ کد انتخابی تحت عنوان مولفه های (شرایط علی، زمینه، پدیده، شرایط مداخله گر، راهبردها و پیامدها) و ۲۲ کد محوری و ۷۶ کد باز شناسایی شد.  نتیجه گیری: الگوی نهایی بیانگر این است که از ۶ کد انتخابی و ۲۲ کد محوری می توان آموزش برنامه سلامت جنسی از طریق تلویزیون را فراهم نمود. لذا پیشنهاد می شود مدیران، برنامه سازان و دست اندرکاران تولید برنامه های سلامت جنسی تلویزیونی با در نظر گرفتن الگوی طراحی شده، اقدامات ضروری در راستای آموزش سلامت جنسی به عمل آورند.

کلیدواژه ها

Sexual Health, Health Education, Television, Grounded Theory., سلامت جنسی, آموزش سلامت, تلویزیون, نظریه داده بنیاد.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.