بررسی تاثیر شاخص سبزراهها در طراحی پیاده راه شهری (نمونه مورد مطالعه: خیابان ۱۵خرداد نوشهر)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی معماری، مرمت شهرسازی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARUES11_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیانا روشن بخت

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری منظر، دانشگاه هنر و معماری کمال الملک نوشهر

شاهین زوورزی

هیات علمی، دانشگاه هنر و معماری کمال الملک نوشهر

چکیده

چیرگی خودرو در شهرها و سکونتگاهها، عامل از بین رفتن ویژگیهای پرشماری از بافتهای مسکونی شهری در جهان، به ویژه در ایران شده است. برای مردم شهرها، ترافیک و مسیرهای جدید اتومبیل، حس مکان و توان دریافت و بهره برداری از ارزشهای کالبدی(مانند ویژگیهای طبیعی، تنوع و نفوذ پذیری فضایی و بصری، شکل بدنه ها و آمیختگی کاربریها با بافت زمینه) و نیز درک ارزشهای یادمانهای کهن، هویت و اصالت بافتهای مسکونی را تغییر داده است. گذرها و میدانها که دیرزمانی در پی پیاده روی و تجمع مردم، محل آسایش، آرامش، جنبش و تعامل بوده، امروزه به خیابان، فلکه و لامکانی پر از هراس و شلوغی و آلودگی برای تجمع و گذر خودرو تبدیل شده است. آشفتگی پیادهروی نه تنها در گذرها، بلکه در همه فضاهای شهر مانند میدانها دیده می شود چنانچه گفته میشود سرنوشت میدان ایرانی به فضایی گم شده یا بی هویت تغییر یافته است. انسان همواره به فضاهای سبز شهری احساس تعلق می کند، فضاهایی که ریشه در طبیعت دارند. بیشتر شهروندان هر فرصتی را برای حضور در پارک و فضاهای آرام به دور از ترافیک و آلودگی هوا غنیمت میشمارند و براین اساس در مدیریت شهری نیز توجه به فضاهای باز و سبز شهری بسیار حائز اهمیت است. در پژوهش حاصل قصد بر آن است تا با بهرهگیری از شاخصههای مطرح شده در بستر سبزراهها و ارتباط آن با طراحی پیادهراه در منظر محیطی شهر نیز تاثیرگذار است. روش تحقیق پژوهش حاضر با توجه به روند کار تحقیقاتی و بررسیهایی که نسبت به متغیرها انجام پذیرفته است از نظر نوع روش پژوهش به صورت توصییفی - تحلیلیی و تحلیل محتوا میباشد و از لحاظ تحلیل در معنا به صورت کمی با توصیف و هم به صورت کیفیی با توصیف و تفسیر میباشد. در گردآوری اطلاعات نیز به صورت کتابخانهایی با ابزار سند خوانی و به صورت میدانی با مشاهده و فیلم و عکس میباشد.

کلیدواژه ها

سبزراه/منظر محیطی/ پیاده روی/ فضای سبز/ فضای شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.