اولویت بندی استراتژی های توسعه صنعت گردشگری استان ایلام با استفاده از مدل تاپسیس

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی روز آینده، شهر آینده
  • کد COI اختصاصی: FDFC01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پاکزاد آزادخانی

استادیار گروه معماری، جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه باختر ایلام، ایران.

زهرا عبداللهی پور

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی منطقه ای گردشگری، سازمان مدیریت برنامه ریزی استان ایلام، ایران.

چکیده

امروزه، بسیاری از برنامه ریزان و سیاست گذاران توسعه، از گردشگری به عنوان رکن اصلی توسعه ی پایدار یاد می کنند و در تلاش هستند با شناسایی قابلیت های توسعه ی گردشگری مناطق و رفع موانع آن سهم بیشتری از عایدات این بخش را نصیب خود سازند. در این راستا، استان ایلام با مکان های گردشگری مانند دریاچه دوقلوی سیاه گاو آبدانان در نزدیکی شهرستان آبدانان،آبشار آما در نزدیکی روستای آما ،آتشکده چهارطاقی در حاشیه دره شهر و ... از مقاصد مهم گردشگری کشور است که می تواند با برنامه ریزی اصولی و مناسب و شناسایی توان ها و محدودیت های گردشگری آن، نقش موثری در توسعه ی این مناطق و درنتیجه توسعه ی ملی و تنوع بخشی به اقتصاد ملی داشته باشد. بدین منظور هدف از انجام پژوهش اولویت بندی استراتژی های توسعه صنعت گردشگری استان ایلام با استفاده از مدل TOPSIS است.روش تحقیق در این پژوهش توصیفی تحلیلی است که اطلاعات آن به صورت اسنادی(کتابخانه ای) و نظرسنجی پرسشنامه ای از ده تن از متخصصان و کارشناسان سازمان گردشگری بوده است. نتایج پژوهش مبین آن بود برنامه ریزی ملی گردشگری ازنظر پاسخ دهندگان بیشترین تاثیر را بر توسعه گردشگری در استان ایلام می گذارد و سپس استراتژی های تاسیس مراکز حمایت های مالی و مشاوره ای ، ارتقای سطح فرهنگ افراد جامعه میزبان در نحوه برخورد با گردشگر،ارائه تسهیلات و کمک های مالی و غیرمالی و اصلاحات اداری در رتبه های بعدی قرار دارند.

کلیدواژه ها

گردشگری،استراتژی،تصمیم گیری چند معیاره،تاپسیس، شهر ایلام.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.