معنای زندگی در شعر طالب آملی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی متن پژوهی ادبی
- کد COI اختصاصی: MATNPAGOOHI13_052
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 313
نویسندگان
دانشیار دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران
کارشناسی ارشد ادبیات فارسی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران.
چکیده
در معنای هدف داری یا ارزشمندی یا ارزیابی کارکرد آن، بخشی از دغدغه های »معنای زندگی « پرسش ازاندیشمندان بوده است و در فلسفه ، این پرسش را درباره آفرینش و هستی مطرح کردهاند و زندگی انسان نیز آن را انگیزه ای برای ادامه زندگی به شمار آوردهاند .شاعران بزرگ از جمله اندیشمندانی هستند که با بیانی هنری و از دل برآمده، به این پرسش پاسخ دادهاند. در سبک هندی ، طالب آملی که در علم و ادب و هنر شاخص بوده است معنای زندگی را به شیوه خاصی دنبال نموده است که گویی از دو جنبه به هستی و زندگی می نگریسته است . با توجه به اعتقاد دینی خود و پایبندی به مذهب تشیع و گرایش های عرفانی ، به حکمت الهی و حاکمیت عدل او قائل است و با نگاهی خوشبینانه و امیدبخش ، معنایی متعالی و عاشقانه برای زندگی جستجو می کند و در عین حال از جنبه اینکه مهاجرت نموده و نابسامانی های سرزمین و مردم خود را دیده و شاهد بی عدالتی ها و ستم های اجتماعی بوده است با احساسات هنری خود به نوعی بدبینی و حتی بی معنایی در زندگی و هستی نزدیک می شود. در این مقاله تلاش می شود که هر دو جنبه فکری این شاعر و ادیب سبک هندی بررسی و تحلیل شود .کلیدواژه ها
فلسفه آفرینش ، معنای زندگی ، یاس و امید، سبک هندی ، طالب آملی .مقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.