شناخت مشکلات فرآیند تدریس معلمان دوره ی ابتدایی در درس علوم تجربی : یک مشاهده ی میدانی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی دانش پداگوژی محتوا (PCK) در آموزش ابتدایی
- کد COI اختصاصی: EEPCK01_078
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 910
نویسندگان
استادیار، دکترای شیمی ، مدرس دانشگاه فرهنگیان ، پردیس علامه طباطبایی ، بوشهر، ایران
دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی ، دانشگاه فرهنگیان ، پردیس علامه طباطبایی ، بوشهر، ایران
چکیده
نظام های آموزشی در سرتاسر دنیا به دنبال بهبود فرآیندهای یاددهی و یادگیری در کلاس درس هستند و اغلب درصدد مرتفع ساختن نواقص تدریس معلمان برمی آیند. هدف از این پژوهش شناخت دقیق مشکلات تدریس معلمان در درس علوم تجربی است . این پژوهش از منظر هدف کاربردی و از منظر نوع داده ها کیفی می باشد و به روش مشاهده ی میدانی صورت گرفته است . جامعه ی پژوهش تمام معلمان دوره ی ابتدایی شهر بوشهر و روش نمونه گیری از نوع هدفمند می باشد. با توجه به اصل اشباع نظری، محققان ، کلاس درس ۲۲ معلم ابتدایی را مورد مشاهده ی دقیق قرار داده اند. داده های حاصل به شیوه ی کدگذاری باز، محوری و انتخابی مورد تحلیل قرارگرفته اند. یافته های به دست آمده حاکی از آن است که عمده مشکلات معلمان در تدریس درس علوم تجربی ، پنج مقوله ی کلی شامل : عدم شناخت روش های تدریس فعال ، فقدان دانش محتوا (ck) درمعلمان ، فقدان دانش پداگوژی محتوا (pck) در معلمان ، آشنا نبودن معلمان با شیوه های ارزشیابی و عدم مهارت مدیریت کلاس می باشد. بر اساس یافته ها به معلمان توصیه می شود برطرف کردن مشکلات ذکرشده را در اولویت قرار دهند. همچنین به سیاست گذاران آموزشی پیشنهاد می شود تا دانش معلمان را نسبت به موارد ذکرشده در قالب برنامه های ضمن خدمت ارتقا دهند.کلیدواژه ها
مشکلات تدریس ، علوم تجربی ، دوره ی ابتدایی ، دانش محتوا، دانش پداگوژی محتوا، pckمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.