بررسی عوامل موثر بر هماهنگی بین سازمان های اجرائی درگیر در مدیریت بحران های طبیعی در استان خراسان جنوبی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش مدیریت بحران در صنعت ساختمان
- کد COI اختصاصی: CMCILFUS03_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 5070
نویسندگان
مدیر آموزش مرکز علمی کاربردی هلال احمر، کارشناس ارشد مدیریت دولتی
مدرس مدعو موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی کاویان، کارشناس ارشد مدیریت دو
چکیده
هماهنگی یکی از مسایل و چالش های بزرگ مدیریت بحران است که رعایت آن در تمام مراحل مدیریت بحران الزامی است. متاسفانه کشور ما علی رغم دارا بودن مقام ششم جهان در بروز حوادث و سوانح خصوصا زلزله، از چالش عدم هماهنگی به هنگام وقوع بحران ها، خصوصا بحران های طبیعی رنج می برد. هدف از انجام پژوهش حاضر، شناسایی عوامل موثر بر هماهنگی دستگاه های اجرایی درگیر در مدیریت بحران های طبیعی است. این تحقیق از نظر هدف، از نوع تحقیقات کاربردی و روش آن توصیفی– همبستگی است. جامعه آماری نیز، شامل 100 نفر از مدیران سازمان های اجرائی درگیر در مدیریت بحران های طبیعی در استان خراسان جنوبی است، که از میان آن ها، نمونه ای به حجم 80 نفر انتخاب گردید. جهت گردآوری داده ها نیز از پرسشنامه های محقق ساخته، استفاده شد. یافته ها نشان داد: بین شفاف نمودن شرح وظایف سازمان های درگیر در مدیریت بحران، برگزاری مانورهای آمادگی قبل از وقوع بحران، ایجاد ساختار سازمانی منعطف، و توان مدیریتی اداره کل مدیریت بحران، و ایجاد هماهنگی بین دستگاه های اجرایی استان رابطه معنی داری وجود دارد(05/0> P). همچنین عامل: وجود تمایل در سازمان ها به انجام کار گروهی، بر ایجاد هماهنگی بین دستگاه های اجرایی استان موثر نیست و سایر عوامل، شامل: وجود مراکز ارتباطات مناسب، وجود روندی نظام مند و عدم وقفه در امور با تغییرات مدیریتی، حضور به موقع سازمان ها هنگام بحران، استفاده بهینه از منابع و جلوگیری از اتلاف آن ها، و عدم موازی کاری در سازمان ها، بر ایجاد هماهنگی بین دستگاه های اجرایی استان موثر هستند.کلیدواژه ها
هماهنگی، سازمان های اجرایی، موثر، مدیریت بحرانمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.