دیدگاه نوین در مدیریت بحران های شهری و تفاوت آن با دیدگاه سنتی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش مدیریت بحران در صنعت ساختمان
- کد COI اختصاصی: CMCILFUS03_048
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3482
نویسندگان
شرکت آبفا خوزستان،کارشناس ارشد دفتر فنی و سرپرست کارگروه عمران،کارشن
چکیده
مدیریت بحران فرآیند برنامه ریزی جهت رویارویی و پاسخ به عوارض سوانح است که شامل پیشگیری، کاهش خسارات و آمادگی در برابر سوانح در زمان پیش از رخداد و امداد رسانی، اسکان موقت و بازسازی در زمان پس از رخداد سانحه است. در چرخه مدیریت بحران مجموعه اقدامات مربوط به مراحل پیش از رخداد و پس از رخداد وابستگی متقابل دارند، به گونه ای که برنامه ریزی برای کاهش خسارات و آمادگی در برابر سانحه منجر به امداد رسانی بهتر و برنامه بازسازی مناسب منجر به کاهش خسارات سوانح آینده میشود. روشن است که فعالیت مدیریت بحران جدای از فعالیتها و برنامه ریزی های جاری کشورها نبوده و از این رو مدیریت بحران به عنوان جزئی از برنامه ریزی توسعه در هر کشور به شمار میرود. آمادگی در برابر حوادث حتی به صورت نسبی و در حد تشریفات می تواند در صورت بروز فاجعه شرایط متفاوتی ایجاد نماید، ولی در اغلب موارد بدلیل عدم مهیا نمودن ساز و کارهای لازم و وجود دیدگاه نامناسب در امر مدیریت، با تشدید بحران و افزایش تلفات مالی و جانی مواجه می باشیم. در مقاله حاضر ضمن بیان تاریخچه ای از مدیریت بحران در ایران، بحران و مدیریت آن از نظر علوم مختلف بررسی، دیدگاه و الگوی های واکنش در برابر بحران ذکر گردیده، مبانی و نقش و وظایف مدیریت در دیدگاه نوین قبل، در حین و بعد از وقوع بحران عنوان شده است.کلیدواژه ها
بحران، مدیریت، مدرن، سنتی، دیدگاهمقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.