بررسی نقش دست سازه ها در هماهنگی چشم و دست کودکان آموزش ابتدایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 5، شماره: 58
  • کد COI اختصاصی: JR_JRPE-5-58_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 401
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اکبری نیا

دانشجوی کارشناسی پیوسته علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان اقلید

محمدامین انصاری

دانشجوی کارشناسی پیوسته علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان اقلید

چکیده

شرایط کنونی محیط زیست کشورمان و مشکلات زیستی متعددی که در حال حاضر وجود دارد، ضرورت آشنایی و آمادگی بیشتر دانش آموزان برای شناخت بهتر محیط پیرامون خود را آشکار می سازد و این امر با بهره گیری از روش های معمول و مرسوم تدریس امکان پذیر نیست. روش های فعال تدریس به روش هایی اشاره دارد که بتوانند فعالیت های شاگردان را تقویت و یادگیری را به جریان دوطرفه تبدیل کنند. تشویق و هدایت دانش آموزان برای ساخت و تهیه ماکت های جغرافیایی، ساخت ماکت های حروف الفبای فارسی، علاوه بر تعمیق یادگیری، باعث جنب وجوش دانش آموزان و خارج شدن کلاس درس و مدرسه از حالت ایستا و تبدیل آن به یک محیط پویا خواهد شد. در واقع دست سازه ها عبارت اند از «طراحی و ساخت منظم و هدفمند وسایلی که معلم را در اجرای ساختار برنامه آموزشی به شکلی موثر یاری کند.» اگر دست سازه ها به دست دانش آموزان و با هدایت معلمان ساخته شوند ارزش و اهمیتی دوچندان خواهند یافت. لذا در این طرح مطالعاتی سعی شده است تاثیر تهیه و استفاده از دست سازه های علمی و آزمایشگاهی توسط دانش آموزان، به منظور یادگیری بهتر مفاهیم در سطوح شناختی بلوم (دانش، فهم و کاربرد )، ایجاد جو خلاق در کلاس و پرورش خلاقیت بررسی شود. جامعه آماری این طرح مطالعاتی دانش آموزان پسر مدرسه شهید اصغر جمشیدی نورآباد ممسنی است. نتایج حاصل از این طرح پژوهشی، در زمینه های یادگیری و کاربرد، نشان دهنده موثر بودن استفاده از دست سازه ها در تدریس نسبت به روش تدریس سنتی است که باعث بروز خلاقیت و یادگیری بهتر و ماندگارتر در دانش آموزان گردید. از این رو در این مقاله تلاش شده است تا پژوهش بیش از چهار ماه نویسندگان مقاله در اهمیت و ارزش تدریس درس استفاده از دست سازه های دانش آموزی با شیوه تحلیلی - توصیفی تشریح شود و در ادامه، لزوم برگزاری نمایشگاه هایی از این دست سازه ها در سطح مدارس و مناطق بررسی و الزامات آن ها مورد بررسی قرار گیرد. همچنین ذکر این نکته ضروری می باشد که مقاله حاضر حاصل مرور بسیاری از منابع معتبر موجود می باشد.

کلیدواژه ها

روش های فعال تدریس، یادگیری، دست سازه ها، خلاقیت.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.