خودناتوان سازی تحصیلی دانش آموزان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی، مشاوره، آموزش و پرورش
- کد COI اختصاصی: HEPCONF03_172
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 563
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه سیستان و بلوچستان
عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان
چکیده
دانش آموزان وقتی نمی توانند عملکرد مطلوبی داشته باشند، ممکن است سعی کنند شرایط را به گونه ای تغییر دهند که عملکرد آن ها موجب احساس شرمندگی نشود، این افراد اغلب با چنین کارهایی برای شکست خود عذری پیدا می کنند. یکی از راهبردها برای توجیه شکست در زندگی، خودناتوان سازی است. خودناتوان سازی به عنوان راهبردی تعریف می شود که فرد برای توجیه شکست احتمالی خود با دست کاری، موقعیت عذری ایجاد می کند زمانی که فرد در مورد قابلیت های خویش برای کسب موفقیت احساس تردید می کند، این راهبرد دفاعی با خلق موانعی بر سر راه عملکرد، سعی در حفظ حرمت خود دارد. خودناتوان سازی به معنای ایجاد یا ادعای وجود مانع برای عملکرد موفقیت آمیز است، که در صورت شکست موانع موجود علت شکست تلقی شوند و فرد سرزنش نگردد. افرادی که قبل از امتحان تمرین کافی انجام نمی دهند یا ادعا می کنند که دچار یک مشکل ناتوان کننده شده اند یا روحیه خوبی ندارند از جمله مثال های خودناتوان سازی هستند. در واقع رفتارهای خودناتوان سازی برای حفاظت از خود و عزت نفس شکننده ایجاد می شود. هدف این مقاله ی مروری که به کمک مطالعه ی کتابخانه ای و بررسی کتب و مقالات مرتبط تدوین شده است، تبیین خودناتوان سازی تحصیلی است.کلیدواژه ها
خودناتوان سازی، خودناتوان سازی تحصیلی، دانش آموزان.مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.