مروری بر نانوذرات و کاربرد های آن در انتقال داروی دوکسوروبیسین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی تحقیقات پیشرفته در علوم، مهندسی و فناوری
  • کد COI اختصاصی: RSETCONF13_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 864
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ثمین ترقی طلب

گروه مهندسی پزشکی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

ایلیا متولی

گروه مهندسی پزشکی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

سایانا رستمی

گروه مهندسی پزشکی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

چکیده

علم نانو در حوزه های مختلف درمانی توسعه یافته است که شامل درمان سرطان نیز می شود. در مقابل، سرطان و انواع آن شایع و فراگیر هستند و افراد زیادی از این بیماری مرگبار رنج می برند. در حال حاضر، روش های درمانی موجود از جمله شیمی درمانی و پرتو درمانی در کنار اثرات درمانی، عوارضی به همراه دارند که برای بیماران نامطلوب است. بنابراین، دانشمندان و محققان به دنبال بهبود روش های درمان برای مقابله با این بیماری جدی هستند. امروزه علم نانو گسترش یافته و شاخه های مختلف آن مثل نانو ذرات به طور وسیعی برای انواع برنامه های کاربردی به خصوص دارو رسانی و موارد تشخیصی و تصویر برداری استفاده می شود. سیستم های رهایش مبتنی بر فناوری نانو تاثیر قابل توجهی بر روی آزاد سازی دارو های ضد سرطانی دارند. پیشرفت در بیو متریال و مهندسی زیست به رویکرد های جدید نانو ذرات کمک می کند. فناوری نانو در سیستم رهایش دارو تاثیر زیادی در انتخاب سلول های سرطانی، انتشار یک داروی هدفمند و غلبه بر محدودیت های شیمی درمانی معمولی داشته است. در حال حاضر بسیاری از سیستم های دارو رسانی از نانو ذرات ساخته شده اند و مواد مختلف به عنوان عوامل محرک دارویی یا به عنوان یک عامل تقویت کننده برای بهبود اثر بخشی درمان و تداوم و ثبات دارو های ضد سرطان استفاده می شوند. یکی از زیرشاخه های نانوذرات آلی، لیپوزوم ها هستندکه قابلیت استفاده برای هر دو نوع داروهای آب دوست و آب گریز را دارا بوده و از لحاظ زیست سازگاری، از بهترین اشکال دارورسانی نانو به شمار می روند.

کلیدواژه ها

دوکسوروبیسین ، سرطان، شیمی درمانی، نانوذرات، لیپوزوم، داکسیل، وزیکول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.