بررسی جایگاه بهینه سازی در معماری معاصر ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی تحقیقات پیشرفته در علوم، مهندسی و فناوری
  • کد COI اختصاصی: RSETCONF13_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 121
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر صناعی

استاد گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس

رویا منفردفردین فر

دانشجوی مقطع دکتری مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس

چکیده

با توجه به آنکه امروزه مفهوم بهینه سازی در شاخه ها و موضوعات مختلف از جمله انرژی مطرح میباشد و اینکه افزایش هزینه یکی از مباحثی است که همواره بر موفقیت پروژه اثر منفی داشته و به دو قسمت سرریز هزینه و اتلاف هزینه تقسیم میشود. سرریز هزینه به معنای تفاوت حاصل از قیمت واقعی و قیمت تخمینی پروژه میباشد و منظور از اتلاف هزینه، هزینه هایی است که در قبال فعالیتها و رخدادهایی داده میشود که هیچ نقش مثبتی در فرآیند پروژه نداشته وارزش افزوده ای ایجاد نمیکنند . در بحث جلوگیری از اتلاف هزینه چه در مراحل قبل از ساخت که فرآیند طراحی را نیز شامل میشود و چه در حین ساخت مدلسازی اطلاعات ساختمان و بالارفتن دانش BIM نیز میتواند مفید باشد.با این حال در این تحیق تمرکز بر روی انواع الگوریتم های طبیعی جهت طراحی بهینه و در نهایت بهینه سازی میباشد زیرا در مبحث هوش مصنوعی که به کمک آن میتوان به گزینه های بهینه دست یافت استفاده از الگوریتم ها جهت آموزش ماشین مولد که در نهایت کمک به ارائه گزینه های بهینه میکند مفید میباشد. در فرآیند بهینه سازی طراح وظیفه تعریف جنبه های مختلف پروژه و توابع هدف مورد نظرطرح را بر عهده دارد.و رایانه براساس پارامترها و توابع تعریف شده وظیفه بررسی حالات مختلف و ارائه بهینه ترین حالات را بر عهده دارد. در نهایت طراح تصمیم نهائی را اتخاذ میکند. در این تحقیق در مورد آنکه چطور افراد فعال در فرآیند طراحی میتوانند بهینه سازی را در مراحل مختلف طراحی درنظر گرفته و به کاهش هزینه پروژه کمک کنند پرداخته ایم.

کلیدواژه ها

الگوریتم های طبیعی بهینه سازی،فرآیند طراحی،بهینه سازی، ،مدل طراحی بهینه، معماری معاصر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.