نقش سبکهای دلبستگی و طرحواره های ناسازگار اولیه در پیشبینی روابط فرازناشویی افراد متاهل ساکن شهرستان کرج
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPCEE17_390
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 232
نویسندگان
کارشناسی روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس
چکیده
هدف از این پژوهش؛ بررسی نقش سبکهای دلبستگی و طرحواره های ناسازگار اولیه در پیشبینی روابط فرازناشویی افراد متاهل ساکن شهرستان کرج بود. این پژوهش از لحاظ اجرا، جزء تحقیقات توصیفی از نوع همبستگی و همچنین از لحاظ هدف، جزء تحقیقات کاربردی به شمار میرفت. کلیه افراد متاهلی که در تیر ماه سال ۱۴۰۲ شمسی در شهرستان کرج زندگی میکردند، جامعه آماری این مطالعه را تشکیل میدادند. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، ۱۳۰ نفر انتخاب شدند و به فرم آنلاین پرسشنامه های سبکهای دلبستگی کولینز و رید، طرحواره های ناسازگار اولیه یانگ و تمایل به روابط فرازناشویی دریگوتاس پاسخ دادند. برای بررسی همبستگی بین متغیرهای پژوهش از ضریب همبستگی پیرسون و برای پیشبینی روابط فرازناشویی بر اساس سبکهای دلبستگی و طرحواره های ناسازگار اولیه از رگرسیون چند متغیره استاندارد استفاده شد. نتایج نشان داد که؛ سبکهای دلبستگی نزدیک بودن و وابستگی به صورت منفی و سبک دلبستگی اضطرابی به صورت مثبت، قادر به پیشبینی روابط فرازناشویی افراد متاهل ساکن کرج هستند. علاوه بر این، نتایج بیانگر آن بود که؛ کلیه ابعاد طرحواره های ناسازگار اولیه میتوانند روابط فرازناشویی افراد متاهل ساکن کرج را در جهت مثبت پیشبینی کنند. بر همین اساس، به درمانگران و روانشناسان خانواده توصیه میشود که؛ با در نظر گرفتن طرحواره های ناسازگار اولیه و سبکهای دلبستگی در درمانهای خود، زمینه ساز هر چه بیشتر تفاهم بین زوجین و کاهش هر چه بیشتر احتمال آسیب به ساختار خانواده باشند.کلیدواژه ها
سبکهای دلبستگی، طرحواره های ناسازگار اولیه، روابط فرازناشویی، افراد متاهل، شهرستان کرج.مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.