پیشبینی اضطراب کرونا توسط حمایت اجتماعی ادراک شده از طریق دشواری در تنظیم هیجان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPCEE17_371
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 186
نویسندگان
کارشناس رشته روانشناسی عمومی موسسه آموزش عالی حکیم طوس مشهد، مشهد، ایران
دانشجوی دکتری تخصصی روانشناسی سلامت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام، خراسان رضوی، ایران.
کارشناس ارشد رشته روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فردوس، خراسان جنوبی، ایران.
کارشناس ارشد رشته روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام، خراسان رضوی، ایران.
چکیده
همه گیری کرونا علاوه بر سلامت جسمی، تهدیدی برای سلامت روان نیز محسوب میشود. هدف از پژوهش حاضر ارزیابی برازش مدلی بود که در آن روابط ساختاری سه متغیر اضطراب کرونا، حمایت اجتماعی ادراک شده و دشواری در تنظیم هیجان مورد بررسی قرار گرفت. روش پژوهش از نوع همبستگی (مدلیابی معادلات ساختاری) بود. جامعه پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشگاه حکیم طوس مشهد در سال ۱۴۰۱ و گروه نمونه شامل ۲۰۷ نفر از این افراد بود که با در نظر گرفتن معیارهای ورود و با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و پرسشنامه های اضطراب کرونای علیپور، مقیاس چند بعدی حمایت اجتماعی ادراکشده و دشواری در تنظیم هیجان گراتز و رومر را تکمیل نمودند. نتایج آزمون همبستگی پیرسون حاکی از آن است که بین متغیر اضطراب کرونا، حمایتاجتماعی ادراک شده و دشواری در تنظیم هیجان به صورت دو به دو رابطه معناداری وجود دارد (p< ۰/۰۵)، همچنین نتایج تحلیل مسیر که با نرم افزار آموس انجام شد حاکی از آن است که حمایتاجتماعی ادراکشده هم به صورت مستقیم و هم از طریق متغیر دشواری در تنظیم هیجان تبیینکننده اضطراب کرونا میباشد. با توجه به برازش مدل مطرح شده میتوان نتیجه گرفت، حمایتاجتماعی ادراکشده در افراد به طور مستقیم پیشبینیکننده اضطراب کرونای بالا بوده و علاوه بر این حمایت اجتماعی ادراک شده در افرادی که از دشواری در تنظیم هیجان پایینی برخوردار هستند به میزان بیشتری منجر به بروز اضطراب کرونا خواهد شد.کلیدواژه ها
اضطراب کرونا، دشواری در تنظیم هیجان، حمایت اجتماعی ادراک شده.مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.