مقایسه و اثربخشی روش های تدریس فراگیر محور و معلم محور بر یادگیری دانش آموزان دوره ابتدایی بر اساس دیدگاه معلمان ابتدایی شهرستان گنبدکاووس در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPCEE17_370
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 285
نویسندگان
استادیار گروه روانشناسی و علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، موسسه آموزش عالی شمس گنبد، گنبد کاووس، ایران
عضو هیئت علمی گروه روانشناسی و علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، موسسه آموزش عالی شمس گنبد، گنبد کاووس، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته برنامه ریزی درسی دانشکده علوم انسانی، موسسه آموزش عالی شمس گنبد، گنبد کاووس، ایران
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی تاثیر دو روش تدریس معلم محور و دانش آموز محور بر یادگیری دانش آموزان دوره ابتدایی از دیدگاه معلمان ابتدایی شهرستان گنبدکاووس در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ انجام شد. روش توصیفی از نوع پیمایشی به عنوان روش پژوهش در نظر گرفته شد و جامعه ی آماری این پژوهش شامل ۱۳۵۰ معلم ابتدایی شهرستان بود. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان محاسبه گردید و تعداد گزینه های مناسب به عنوان نمونه گیری انتخاب شد. روش نمونه گیری تصادفی ساده به کار گرفته شد و اطلاعات با استفاده از پرسشنامهای محقق ساخته جمع آوری شد. برای ارزیابی روایی ابزار پژوهش از نظرات اساتید راهنما و برای تعیین پایایی از آلفای کرونباخ استفاده گردید. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد و نتایج نشان دادند که روش تدریس معلم محور تاثیر چندانی بر یادگیری دانش آموزان ندارد، اما روشهای تدریس دانش آموز محور تاثیر معناداری بر یادگیری دانش آموزان دارد. درنهایت، میتوان نتیجه گرفت که روش تدریس دانش آموز محور میتواند بهعنوان یک رویکرد موثر در بهبود یادگیری دانش آموزان ابتدایی مطرح گردد.کلیدواژه ها
روش تدریس، یادگیری، معلم محور، و دانش آموز محور.مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.