مقایسه اثربخشی آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی بر بهزیستی ذهنی دانش آموزان دختر دوره متوسطه اول شهر باغبهادران
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPCEE17_343
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 186
نویسندگان
دانشجوی دکتری روانشناسی تربیتی، گروه روانشناسی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی بر بهزیستی ذهنی دانش آموزان انجام گرفت. روش پژوهش، نیمهآزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر دوره متوسطه اول شهر باغبهادران در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲با تعداد ۳۰۰ نفر بود که با روش نمونه-گیری در دسترس، حجم نمونه برابر با ۴۰ نفر انتخاب گردید و دریک گروه آزمایش و یک گروه گواه (هر گروه ۲۰ نفر ) به صورت تصادفی جایگزین شد. پس از آن، دانش آموزان گروه آزمایش، تحت آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی قرار گرفتند، در این زمان دانش آموزان گروه گواه هیچگونه آموزشی دریافت نکردند. بعد از اتمام جلسات آموزشی پس آزمون و مجددا یک ماه بعد پیگیری به عمل آمد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه بهزیستی ذهنی کییز وماگیارمو (۲۰۰۳) استفاده شد. داده های گردآوری شده با استفاده از آزمونهای آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی ( تحلیل کوواریانس چندمتغیره و تکمتغیره) با کمک نرم افزار نسخه Spss ۲۴ تجزیه و تحلیل شد. یافته ها نشان داد که هم در مرحله پس آزمون و هم در مرحله پیگیری، آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی بر بهزیستی ذهنی و خردهمقیاسهای آنها در هر دو مرحله پس آزمون و پیگیری تاثیر دارند. بر اساس نتایج به دست آمده، آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی به منظور بهبود بهزیستی ذهنی دانش آموزان پیشنهاد میشود.کلیدواژه ها
راهبردهای یادگیری خودتنظیمی، بهزیستی ذهنی، دانش آموزان.مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.