تجربه های معلمان مدارس نیازهای ویژه ایران از چالش های یاددهی و یادگیری فراگیران با نیازهای ویژه در دوران کرونا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE17_340
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 250
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مائده سور

دانشجوی کارشناسی پیوسته دبیری رشته آموزش کار و فناوری، دانشگاه فرهنگیان، پردیس شهید بنتالهدی صدر، قزوین، ایران

چکیده

تعطیلی اضطراری مدارس از ابتدا به عنوان مداخلات بهداشت عمومی در هنگام شیوع بیماری های عفونی برای به حداقل رساندن شیوع عفونت استفاده می شود. اپیدمی ویروس کرونا، همزمان با سایر کشورهای جهان در ایران نیز لزوم رعایت قرنطینه خانگی را مطرح و در نتیجه ادامه آموزش حضوری را با اختلال مواجه کرد و آموزش مجازی راهکاری برای عدم توقف اموزش در مدارس و دانشگاه ها انتخاب شد؛ راهکاری که اما دانش آموزان، خانواده ها و معلمان را با چالش جدیدی روبهرو کرد. هدف از انجام این پژوهش بررسی چالش های یاددهی و یادگیری پیش آمده برای فراگیران با نیازهای ویژه به هنگام آموزش مجازی است که از تجربه زیسته معلمان مدارس کودکان با نیازهای ویژه استفاده شده است. به منظور جمع آوری اطلاعات از مصاحبه استفاده شده است؛ سوال اصلی پژوهش این بود آموزش کودکان با نیازهای ویژه در زمان آموزش مجازی نسبت به آموزش حضوری چه تغییراتی کرده است و چه چالش هایی برای معلمان و دانش آموزان با نیازهای ویژه پیش آمده. در تحلیل مصاحبه ها مفاهیم اصلی از جملات ابراز شده توسط خود معلمان استخراج شده است. یافته های پژوهش نشان میدهد هنگامی که مدارس به دلیل شیوع همه گیری کرونا ویروس تعطیل شد، کودکان با نیازهای ویژه تحت تاثیر بیشتری نسبت به همسالان خود قرار گرفتند. و معلمان با مجموعه ای از چالش ها و محدودیت ها روبه رو شدند که راهکاری برای آنها پیش بینی نشده بود. در این پژوهش این چالش ها مورد بررسی قرار گرفته و راهکار هایی برای جلوگیری از وقوع دوباره آنها در موقعیت مشابه عنوان شده است.

کلیدواژه ها

کودکان با نیازهای ویژه، آموزش مجازی، چالش .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.