تاثیر مطالعه و کتابخوانی بر سلامت روح و جسم انسان- مطالعه مروری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE17_313
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1828
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدرسول هاشمیان

مدیر عامل سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری شاهین شهر

امید ایمانی

عضو شورای اسلامی شاهین شهر

شهرام نکویان

دبیر پایتخت کتاب شاهین شهر

شیما معصومی

کارشناس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری شاهین شهر

چکیده

سلامت روان حالتی از رفاه است که در آن فرد تواناییهایش را باز میشناساند. روان در واژه با روح نیز برابر دانسته شده است. روان درهم آمیختگی منش انسان است که بیشتر در روانشناسی برررسی میشود و در پی برخورد رفتارها و احساسات نمود مییابد و رخداد آن ناپیدا است. رابطه جسم و روان (جسم و روان) آن چنان نزدیک است که روان را » مجموعه تجربه انسانی که تابع یک نظام عصبی است« تعریف کردهاند. نتیجه مطالعات محققان نشان می دهد خواندن کتاب علاوه بر افزایش تحمل انسان، رابطه ای مستقیم با افزایش امید به زندگی دارد. این تحقیق همچنین نشان می دهد، افرادی که دستکم روزانه نیم ساعت کتاب می خوانند، عمر طولانی تری در مقایسه با افرادی دارند که اصلا مطالعه نمی کنند. بر اساس مطالعاتی که روانشناسان در سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۰۹ انجام دادهاند، کسانی که رمان میخوانند میان انسانها بیشترین قدرت همدلی با دیگران را دارند. افراد کتابخوان می توانند ارتباط بهتری در جامعه با شهروندان برقرار کنند زیرا درک بهتری از خود و دیگران خواهند داشت و در نتیجه سطح همدلی آنها نیز بالاتر و اشتیاق بیشتری برای مشارکت در فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی از خود نشان میدهند. مورد دیگر از تاثیرات کتابخوانی، تقویت یادگیری در کودکان است. کودکانی که قبل از رفتن به مدرسه علاقمند به مطالعه کتاب هستند در مدرسه نیز یادگیری بهتری در تمام دروس نسبت به سایر کودکان خواهند داشت. با توجه به فواید گسترده کتاب خوانی و پایین بودن سرانه کتاب خوانی در کشور ما به نظر میرسد نیازمند اقدامات بیشتری برای فرهنگ سازی و سوق دادن مردم به این سمت و سو هستیم.

کلیدواژه ها

سلامت روح و روان، مطالعه، کتاب، شاهین شهر.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.