بررسی رابطه ی بین سبک های دلبستگی و مدل پنج عاملی شخصیت در بین دانش آموزان پسرپایه ششم ابتدایی شهرستان سقز
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPCEE17_306
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 164
نویسندگان
آموزش و پرورش
آموزش و پرورش
چکیده
پژوهش حاضر بررسی رابطه ی سبکهای دلبستگی(ایمن اجتنابی دوسوگرا) و ابعاد شخصیت(نوروزگرایی برونگرایی گشودگی به تجربه سازگاری وظیفه شناسی)در دانش آموزان پسرپایه ششم شهرستان سقز بود. برای این منظور ۱۰۰ نفر از دانش آموزان به صورت روش نمونه گیری تصادفی در دسترس با پرکردن مقیاس دلبستگی نوجوانی((AAI و مقیاس شخصیت پنج عاملی(( NEO_ FF I در این پژوهش شرکت کردند. از آزمون، تحلیل واریانس یک طرفه در گروه های مستقل((F برای مقایسه ابعاد شخصیت در سبک های دلبستگی استفاده شد و داده ها با SPSS- ۱۶ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و نتایج یافته ها نشان داد که : در فرضیه اول : بین بعد نوروزگرایی در سبکهای دلبستگی تفاوت معنیداری وجود داشت و در سطح ۰/۰۱ فرض تحقیق تائید شد. در فرضیه دوم : بین بعد برونگرایی در سبکهای دلبستگی تفاوت معنیداری وجود نداشت.در فرضیه سوم : بین بعد وظیفه شناسی در سبکهای دلبستگی تفاوت معنیداری وجود نداشت. در فرضیه چهارم : بین بعد سازگاری در سبکهای دلبستگی تفاوت معنیدار وجود نداشت.بنابراین بر اساس یافته های پژوهش میتوان نتیجه گرفت که روابط دلبستگی نوزاد مادر که در طی رشد به صورت الگوهای دلبستگی ایمن یا ناایمن (اجتنابی دوسو گرا) تشکیل میشود شکل گیری صفات شخصیت از جمله بعد نوروزگرایی را تحت تاثیر قرار میدهد و در بزرگسالی هم تداوم هر یک از این الگوهای دلبستگی میتواند پیامدهای مثبت یا منفی را به همراه داشته باشد.کلیدواژه ها
سبک های دلبستگی،مدل پنج عاملی ، نوروزگرایی .مقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.