مقایسه روشهای مختلف پیش بینی ارزش واردات در ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی اقتصاد سنجی، روشها و کاربردها
  • کد COI اختصاصی: ECONOMETRICS01_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 832
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرجس صداقتی

دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه اقتصادی و برنامه ریزی- دانشگاه آزاد اسلام

چکیده

این مطالعه به منظور ارائه مطلوب جهت پیش بینی ارزش واردات ایران انجام شده است. پیش بینی صحیح ارزش واردات به برنامه ریزان در اتخاذ تصمیمات آتی گمرک ایران و وزارت بازرگانی کمک می کند. داده های مورد استفاده به صورت ماهانه و شامل دوره 1383:01 تا 1391:02 می باشند. الگوهای مورد استفاده به منظور پیش بینی، شامل دو الگوی شبکه عصبی پرسپترون چند لایه و تابع پایه شعاعی و دو الگوی اقتصاد سنجی خود توضیح با واریانس ناهمسانی شرطی و خود توضیح با واریانس ناهمسانی شرطی تعمیم یافته می باشند. مقایسه دقت پیش بینی مدل های مذکور از طریق معیارهای ارزیابی مانند مجذور ضریب همبستگی و میانگین قدر مطلق درصد خطا نشان می دهد که مدل های شبکه عصبی مصنوعی در زمینه پیش بینی ارزش واردات نسبت به رقبای خود از کارایی بالاتری برخوردار هستند.

کلیدواژه ها

پیش بینی، واردات، شبکه های عصبی مصنوعی، اقتصاد سنجی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.