کندوکاو کیفی زمینه های گرایش به دوستی با جنس مخالف در بین دانش آموزان دختر: مورد مطالعه دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهر گلباف
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPCEE17_161
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 390
نویسندگان
کارشناس ارشد جامعه شناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان
کارشناس ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه پیام نور مرکز بافت
چکیده
ارتباط و دوستی با جنس مخالف پدیده است که از قشر بزرگسالان و جوانان به سنین نوجوانی نیز تسری پیدا کرده و آسیب های اجتماعی وفردی فراوانی را به همراه آورده است. هدف تحقیق حاضر شناخت وفهم زمینه ها و عوامل گرایش دانش آموزان به این نوع ارتباطات میباشد. این پژوهش با رویکرد کیفی پدیدارشناسانه به انجام رسید، جمع آوری داده ها با روش مصاحبه نیم ساختاریافته و عمیق تحقق یافت و جهت تجزیه وتحلیل داده ها از روش سه مرحله ای کدگزاری؛ باز، ثانویه و محوری استفاده شد. میدان پژوهش را تمامی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه اول شهر گلباف تشکیل داده که از این تعداد ۱۵ نفر به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. یافته ها و عوامل زمینه ساز این نوع دوستی ها در۹ مفهوم»کنجکاوی نامتعارف، خلاء تنهایی، دلزدگی تحصیلی، رهایی از کنترل اجتماعی، پذیرش درون گروه ی، اعتراض به محدودیت های نهادی، ضعف در باورهای دینی و تربیت خانوادگی، بلوغ و انگیزه های جنسی، خودشناسی فردی« استخراج شد. نتیجه گیری تحقیق بیانگر این مطلب بود که دانش آموزان دختر تحت تاثیر تحولات فرهنگی و ارزشی بوجود آمده در جامعه که نتیجه نوسازی و هجمه و جنگ نرم رسانه ای غربی است و همچنین مشاهده روابط آزاد و بی قید شرط جوانان دختر و پسر سایر جوامع، نه تنها این نوع دوستی و ارتباطات را زشت و ناپسند تلقی نمی کنند بلکه آن را حق مسلم و قطعی خود می دانند. و در ایجاد و تداوم این دوستی ها نقش گروه همسالان و دوستان بسیار تاثیر می باشد.کلیدواژه ها
ارتباط با جنس مخالف ، گروه همسالان ، تغییر نگرش ، دانش آموزان .مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.