رابطه اضطراب اجتماعی و طرحواره های ناسازگار با اعتیاد به تلفن همراه در کاربران ۱۵ تا ۳۰ سال
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPCEE17_089
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 210
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد، روانشناسی، دانشگاه آزاد، تبریز، ایران
دکتری، روانشناسی، دانشگاه آزاد، تبریز، ایران
چکیده
این مطالعه با هدف بررسی رابطه اضطراب اجتماعی و طرحواره های ناسازگار با اعتیاد به تلفن همراه در کاربران ۱۵ تا ۳۰ سال انجام شد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و به شیوه میدانی به جمع آوری داده ها پرداخته و از نظر روش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری در این پژوهش تمامی افراد ۱۵ تا ۳۰ ساله دختر و پسر شهر تبریز که دارای تلفن همراه هوشمند بودند را تشکیل دادند. روش نمونه گیری به شیوه ی هدفمند و شمارش دو گروه به صورت تصادفی به همراه ملاک خروج و ورود و در میان ۱۰ منطقه ی شهر تبریز ۴ منطقه به صورت قرعه کشی انتخاب شده و تعداد ۳۸۴ نفر نمونه آماری تعیین شد. برای گردآوری داده ها از سه پرسشنامه طرحواره یانگ (نسخه ی سوم فرم کوتاه)، پرسشنامه نسخه کوتاه مقیاس اعتیاد به تلفن همراه هوشمند و پرسشنامه اضطراب اجتماعی لیبوویتز استفاده شد. از نرم افزار spss نسخه ۲۴ و روش آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیره گام به گام به منظور آزمون فرضیه ها استفاده شد .نتایج حاکی از آن بود که طرحواره ناسازگار بر اعتیاد به تلفن همراه در کاربران با بتای استاندارد ۰/۳۵۴ تاثیر دارد. همچنین اضطراب اجتماعی بر اعتیاد به تلفن همراه در کاربران با بتای استاندارد ۰/۳۴۳ تاثیر دارد.نتیجه گیری: میتوان بیان کرد که بین اعتیاد به تلفن همراه و متغیرهای اضطراب اجتماعی و طرحواره های ناسازگار رابطه ی مستقیمی وجود دارد و هر کدام از اینها به طور جداگانه با اعتیاد به تلفن همراه نیز ارتباط مستقیمی دارند و توجه به این متغیرها ضروری است.کلیدواژه ها
اضطراب اجتماعی، طرحواره های ناسازگار، اعتیاد به تلفن همراه.مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.