بررسی ویژگی های تدریس کاوشگری در درس فیزیک

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی فیزیک، ریاضی و توسعه علوم پایه
  • کد COI اختصاصی: FMCBC07_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 153
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه جعفریان

دبیرستان آزادگان چمگردان، زرین شهر اصفهان ایران

چکیده

بسیاری از برنامه های درسی منعکس کننده ی استفاده بیش از یک دیدگاه است. دراین حالت دیدگاه فرادیدگاه به حساب می اید. یکی از دیدگاه های جدید برنامه درسی که متشکل از چند دیدگاه است دیدگاه کاوشگری است. این دیدگاه در سالیان اخیر مهم ترین دیدگاه برنامه درسی خصوصا در درس فیزیک مطرح شده است این دیدگاه ترکیبی از دیدگاه های فرآیند شناختی رشدگرا و شهروند مردم سالاری است. توجه این دیدگاه به پرورش مهارت های کاوشگریاست.دانش اموزان و معلمانی که در چارچوب این دیدگاه عمل می کنند دانش آموزان را به شناسائی مسائل، انتخاب راه حل های گوناگون تجزیه و تحلیل اطلاعات و تصمیم گیری بر می انگیزند. کاوشگری هنر و دانش پرسیدن و پاسخ دادن به سوالات و حل مشکل است، سوالاتی که می تواند پاسخ کامل یا ناقص داشته باشد، این سوالات توسط معلم طرح می شود و دانش آموزان را به سمت یافتن پاسخ می کشاند آنان در حین یافتن پاسخ با سوالات متعدد دیگری نیز مواجه می شوند که جهت پاسخ گویی به آنها نیز دست به کاوش و تحقیق می زنند. استفاده از الگوی کاوشگری در تدریس هم برای دانش آوز منافعی را در بردارد و هم برای معلم، به دانش آموزان کمک می کند تا دست به تحقیق وابتکار بزنند و مهارت های حل مسئله، قدرت خلاقیت و تصمیم گیری خود را بالا ببرند و به معلم نیز کمک می کند تا با شناخت همه جانبه و کامل از دانش آموز، مهارت های تدریس خود را افزایش داده و به نتیجه ای سودمند و باورنکردنی دست یابد.

کلیدواژه ها

تدریس کاوشگری، دانش آموز، فیزیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.