ارزیابی تاثیر آموزش تلفیقی ( حضوری ، مجازی ) در یادگیری دانش آموزان طبق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در روانشناسی، علوم اجتماعی، علوم تربیتی و آموزشی
- کد COI اختصاصی: ICPSE10_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 302
نویسندگان
مدیر موسسه رشد و خلاقیت پگاه، دانشجوی کارشناسی ارشد ، روانسنجی، واحد الکترونیک ، دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران ، ایران
آموزگار ابتدایی ، دانشجوی کارشناسی ارشد ، روانسنجی، واحد الکترونیک ، دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران ، ایران
مدیر هنرستان فنی حرفه ای ، دانشجوی کارشناسی ارشد ، روانسنجی، واحد الکترونیک ، دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران ، ایران
چکیده
پیشینه و اهداف: جهان ارتباطات در موج سوم رویکردهای ارتباطی شیوه نوینی از زندگی در قالب ابزارهای نوین را به همراه داشته که سبب شده آن را کلبهی الکترونیک بنامند. تحولات سریع ناشی از کاربرد فن آوری اعم از فن آوری مولد و فن آوری اطلاعاتی در زندگی بشر تغییرات شگرفی را در ساختارهای صنعتی، اقتصادی، سیاسی و مدنی جوامع به وجود آورده است و این تغییرات، تاثیرات بسزایی در روند زندگی و کار مردم در سراسر جهان گذاشته و با روش های سنتی آموزش، یادگیری و مدیریت آموزش به طور جدی به مقابله پرداخته است. با استفاده از فناوری های نوین آموزشی فرصت انتخاب های نوینی برای همراه ساختن آموزش با نیازهای دانش آموزان و معلمان فراهم می شود که از جمله آن استفاده از روش آموزش تلفیقی در محیط مبتنی بر فناوری آموزش الکترونیکی است. آموزش به شیوه تلفیقی تدارک محیط فعال و منظور نمودن روش های آموزشی پویاست که از طریق آن امکان استفاده از تسهیلات آموزشی با حداقل و حداکثر مزایای آن فراهم می شود. در این محیط امکان گذر از یادگیری چهره به چهره به سوی ترکیب آن با کلاس های مجازی و در نهایت استفاده از امکانات کاملا برخط امکان پذیر است. آموزش تلفیقی، ترکیب روش تدریس معمول سنتی با قالب چهره به چهره با تجهیزات مبتنی بر کاربرد فناوری است. هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر یادگیری در محیط تلفیقی و الکترونیکی بر میزان یادگیری دانش آموزان است. روش ها : روش گردآوری اطلاعات اسنادی و کتابخانه ای می باشد و روش تحقیق از نوع توصیفی و تحلیلی می باشد . مقاله حاضر با بررسی مطالعات انجام گرفته تا کنون در خصوص نقش آموزش تلفیقی بر میزان یادگیری دانش آموزان بوده و مطالعات انجام شده در این خصوص مورد بررسی قرار گرفته که در پایان به نتایج آن اشاره شده است. نتیجه گیری : یادگیری با رویکرد تلفیقی بر اساس اصول مبتنی بر فعالیت شکل می گیرد و فراگیر ملزم به انعکاس و تصمیمگیری درباره وقایع و واقعیت ها به صورت برخط یا غیر برخط و تشریح واقعیت از طریق انعکاس فرایندهای گروهی یا انفرادی موثر در حل مسئله و یا تصمیم گیری در زمینه راه حل، بازنگری راه حل و بررسی بازخوردهای موثر بر حل مسئله است. استفاده از روش آموزش به شیوه تلفیقی و در واقع تلفیق آموزش به واسطه استفاده از کامپیوتر به عنوان رسانه ای پرقدرت در فرآیند های یادگیری و یاددهی علاوه بر بهبود آموزش مفاهیم درسی علوم چنانچه پس از آموزش مستقیم در کلاس و به صورت تلفیقی از برنامه درسی با انجام تکالیف مرتبط با زندگی روزمره ارائه شود می تواند در پیشرفت آموخته های فراگیران موثر واقع گردد . آموزش و یادگیری ترکیبی در تحقق اهداف و ابعاد قابل توجهی از سند تحول بنیادین نقش دارد از جمله این اهداف و ابعاد سند تحول بنیادین می توان به استفاده از رسانه و فناوری اطلاعات ، آموزش غیر حضوری و مجازی، عدالت آموزشی ، توجه به تفاوت های فردی ، تنوع در ارائه خدمات آموزشی و محیط های یادگیری ، کسب علم، مسئولیت پذیری، تقویت خودباوری در متربی، اجتماعی شدن یادگیرنده ، خلاقیت و نوآوری، تفکر ، درک و کشف پدیده ها ، فعال بودن یادگیرنده اشاره کرد .کلیدواژه ها
آموزش تلفیقی ، یادگیری ، سند تحول بنیادین ، خلاقیت و نوآوریمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.