شناخت تاثیر عناصر مدیریت ارتباط یکپارچه بازاریابی بر عملکرد شرکت های پخش محصولات غذایی، شوینده، آرایشی بهداشتی در اصفهان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نشریه پژوهش های نوین در مدیریت کارآفرینی و توسعه کسب و کار، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_NEMBD-2-4_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 89
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن درویشی

کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی

چکیده

ارتباطات بازاریابی یکپارچه (IMC ) مفهومی جدید در علم بازاریابی در جهت افزایش اثربخشی تکنیک های بازاریابی است . IMC با یکپارچه سازی ارتباطات بازاریابی، ضمن کاهش هزینه ها بازاریابی را هدفمند تر و با برنامه تر می سازد. در پژوهش حاضر سعی شده تاثیرعناصر IMC بر عملکرد برند سنجیده شود. IMC با ۵ عنصر تعامل، ماموریت بازاریابی، زیر بنای سازماندهی ، ثبات و استحکام استرات‍‍‍ژیک و طراحی و ارزیابی سنجیده شده و عملکرد برند با ۳ عنصر عملکرد فروش، مزایای برند و رضایت مشتری برآورد شده است. پرسشنامه پژوهش از ترجمه و تصحیح پرسشنامه تحقیقی با موضوع مشابه در استرالیا توسط اساتید صاحب نظر به دست آمده و دارای ۳۰ سوال است ، که ۲۰ سوال اول عناصر IMC و ۱۰ سوال انتهایی عملکرد برند را می سنجد . پرسشنامه در بین مدیران شرکت های پخش محصولات غذایی ، شوینده ، آرایشی و بهداشتی توزیع شده است. از بین ۹۷ شرکت نمونه ۵۰ شرکت حاضر به همکاری شده و هر کدام ۲ پرسشنامه را تکمیل نمودند. تحلیل داده های به دست آمده با کمک نرم افزار SPSS صورت گرفته و ضمن استفاده از آمار توصیفی در جهت مشخص شدن جنسیت، تاهل و سطح مدیریت پاسخ دهندگان با استفاده از آمار استنباطی با روش رگرسیون تاثیر عناصر IMC بر عملکرد برند سنجیده شد.نتایج پژوهش نشان می دهد که عناصر IMC بر هر ۳ عنصر عملکرد برند (عملکرد فروش، مزایای برند و رضایت مشتری) رابطه مستقیم و معنی داری دارند. ولی در سنجش مجزای عناصر مشخص گردید که تنها طراحی و ارزیابی تاثیر معنی داری بر هر سه عنصر عملکرد برند دارد. البته تعامل نیز تاثیر معنی داری بر عنصر مزایای برند دارد.

کلیدواژه ها

ارتباطات بازاریابی یکپارچه، تبلیغات، روابط عمومی، ترفیع فروش، بازاریابی مستقیم، عملکرد برند،رضایت مشتری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.