‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬ بررسی و پرورش تفکرهای خلاقانه در دانش آموزان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 4، شماره: 27
  • کد COI اختصاصی: JR_JRPE-4-27_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم حسنی

کارشناسی علوم تجربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، ایران

مریم قدمی

کارشناسی دبیری زبان انگلیسی دانشگاه آزاد ملایر، ایران

صمد شعبان تمر

کارشناسی ارشد ریاضی کاربردی گرایش آنالیز عددی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

زهرا جوکار

کارشناسی شته آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، ایران

چکیده

دنیا و جامعه با سرعتی سرسام آور در حال پیشرفت است. ما نیاز داریم که خودمان را با توانایی سازگاری با این روند مجهز کنیم و تسلیم نشویم، و تفکر خلاق راهی برای تجهیز شدن و تسلیم نشدن است. آماده شدن برای مواجهه با جهان کار ساده ای نیست. با تغییر جهان، فناوری ها و روش های جدیدی معرفی می شوند. چیزهایی که در مدارس می آموزیم معمولا در زمانی که شروع به کار کردن می کنیم منسوخ می شوند. به همین دلیل است که امروزه آماده سازی کودکان و بزرگسالان جوان باید متمرکز بر رشد مهارت هایی باشد که برای سازگاری با این واقعیت همیشه متغیر حیاتی هستند. [۵]یادگیری همیشگی، بنیادی برای توسعه حرفه ای است. یکی از مهارت های اساسی که برای رشد و توسعه نیاز داریم، تفکر خلاق (creative thinking) است. بسیاری اعتقاد دارند که فنون تفکر خلاقانه مبتنی بر تجربه هستند، ازجمله استیو جابز (بنیانگذار اپل) می گوید: خلاقیت یعنی ارتباط دادن چیزهای مختلف به همدیگر. وقتی شما از افراد خلاق می پرسید که چطور کاری را انجام داده اند، آنها کمی احساس گناه می کنند زیرا آنها واقعا کاری انجام نداده اند، فقط چیزی را دیده اند. این امر پس از مدتی برایشان آشکار شده است. آنها قادر بوده اند تجاربی که داشتند را به همدیگر ارتباط داده و چیزهای جدیدی را درهم آمیزند. و دلیل اینکه آنها قادر بوده اند این کار را انجام بدهند این بوده است که آنها تجربه بیشتری داشته اند یا بیش از باقی مردم درمورد تجارب خود فکر کرده اند.

کلیدواژه ها

ارتباط، کودکان، پرورش، خلاقیت، ابتدایی، آموزش، دانش آموز.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.