بررسی اختلال فکری در دانش آموزان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 4، شماره: 23
  • کد COI اختصاصی: JR_JRPE-4-23_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 150
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ریحانه دلشاد

کاردانی تربیت بدنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، ایران

خدیجه دلشاد

کارشناسی آموزش ابتدایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لار، ایران

الهام رعیت پور جهرمی

کارشناسی ارشد روانشناسی، دانشگاه شیراز، ایران

الهه رعیت پور جهرمی

کارشناسی تربیت بدنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، ایران

چکیده

در دنیای مدرنیزه امروز نام اختلالات رفتاری کودکان زیاد شنیده می شود. اما به راستی اختلال رفتاری چیست؟ هر نوع اختلال، در عملکردهای هیجانی، تحصیلی، اجتماعی فرد را اختلال روانی می خوانند. کودک با اختلالات رفتاری کودکی است، که رفتارهایش به اندازه ای نامناسب است که شرکت او را در کلاس درس، باعث از هم گسیختن حواس یا آشفتگی ذهنی سایر همکلاسان باشد و نیز فشاری بیش از حد به معلم وارد کند. انواع مختلف از اختلالات رفتاری در کودکان در منابع مختلف ذکر شده است که مهم ترین آن ها عبارتند از: اوتیسم، بیش فعالی/نقص توجه، سلوک، لجبازی- نافرمانی، تیک،... می باشد. توجه کردن به مشکلات دوران کودکی هم برای فرد و هم برای اجتماع حائز اهمیت است زیرا که این مشکلات اگر درمان نشوند به اختلالات بزرگسالی تبدیل می شوند. پس این اختلالات در کودکی حتی اگر گذرا و موقتی باشد، ممکن است یادگیری و رشد کودک را مختل کند. اغلب کودکان و نوجوانان با اختلالات رفتاری، احساسات منفی دارند و با دیگران بد رفتاری می کنند در بیشتر موارد از سوی همسالان و معلمان طرد می شوند در نتیجه فرصت های آموزش آنان کاهش می یابد، اگر چه معمولا فرض می شود این اختلال از سال های ابتدایی زندگی کودک آغاز می شود اما بیشتر این کودکان تا زمان ورود به مدرسه تشخیص داده نمی شوند. همانطور که قبلا گفته شد وقتی این کودکان وارد محیط های آموزشی می شوند یعنی مکانی که از آن ها انتظار می رود عملکردهایشان منظم تر و سازمان یافته تر شوند و با همسالان خود ارتباط موثری برقرار کنند اختلال آن ها تشخیص داده می شود. در کشور ما اولین آموزش های نیمه رسمی همزمان با ورود کودکان به مراکز پیش دبستانی شروع می شود وسن ورود این مراکز ۵ تا ۶ سال می باشد.

کلیدواژه ها

اختلال فکری، دانش آموز، یادگیری.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.