بررسی رابطه ایفای نقش مربیگری مدیر و ابعاد رضایت شغلی معلمان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 4، شماره: 23
  • کد COI اختصاصی: JR_JRPE-4-23_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 53
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره فتاحی مفرد

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی

فیروزه نادری لردجانی

کارشناس آموزش ابتدایی

صفیه دشتی

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی

شوکت روانبد

کارشناس آموزش ابتدایی

حاجیه انصاری

کارشناس آموزش ابتدایی

چکیده

رضایت شغلی یکی از عوامل بسیار مهم در افزایش کارائی و ایجاد نگرش مثبت در فرد نسبت به کارش می باشد صاحب نظران رضایت شغلی را از دیدگاه های گوناگون تعریف نموده اند که به چند مورد از این تعاریف اشاره می شود. در دنیای پرشتاب امروز هر کس خواهان داشتن شغلی است و در واقع یکی ازعوامل احساس امنیت و اعتماد به نفس، داشتن شغل و فعالیت اجتماعی است. رضایت شغلی از مهم ترین نتایج یک انتخاب صحیح و مناسب در گزینش حرفه است. که تطابق با کار، امکان خلاقیت، روابط رضایت بخش با همکاران و افزایش عزت نفس را فراهم می آورد. برعکس ناسازگاری شغلی مسئله ای است که سبب تعویض مکرر شغل، غیبت، نارضایتی ازخود و شغل، عدم احساس امنیت و خشم و بیزاری از کار می گردد. رضایت شغلی یعنی دوست داشتن شرایط و الزامات یک شغل، شرایطی که درآن کار انجام میگیرد و پاداشی که برای آن دریافت میشود. با توجه به مطالب مذکور، میتوان گفت: رضایت شغلی یعنی احساس خرسندی و خشنودی که فرد از کار خود میکند و لذتی که از آن میبرد و نتیجه، به شغل خود دل گرمی و وابستگی پیدا میکند. رضایت شغلی حالتی مطبوع، عاطفی و مثبتحاصل از ارزیابی شغل یا تجارب شغلی است. این پژوهش به منظور بررسی رابطه ایفای نقش مربیگری مدیر و ابعاد رضایت شغلی معلمان شهرستان لردگان انجام گرفت برای انجام این پژوهش مدیران و معلمان شهرستان لردگان بعنوان نمونه آماری انتخاب شدند (باجامعه آماری ۷۰۰نفر) برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه، مربی گری مک لین و همکاران (۲۰۰۶) (پایایی آن را با روش آلفای کرانباخ ۸۸/۰) و پرسشنامه رضایت شغلی اسپکتور (با آلفای کرانباخ ۹۰/۰) استفاده شد این پرسشنامه ها بین ۲۳۰ نفر از کارکنان و مدیران توزیع شد حاصل تجزیه و تحلیل سوالات با استفاده از نرم افزار SPSS نشان می دهد: بین ایفای نقش مربیگری مدیر و ابعاد رضایت شغلی معلمان شهرستان لردگان رابطه وجود دارد.

کلیدواژه ها

رضایت شغلی، مربیگری، حقوق کارکنان، نظارت و ارتقای شغلی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.