ارائه مدل ریاضی صفر و یک به منظور انتخاب توالی مدلها در مساله بالانس خط تولید چند مدله

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC04_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1820
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی جهانگشای رضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع – دانشکده فنی دانشگاه تهران

چکیده

مساله بالانس خط تولید، جزو مسایلی بوده است که طی دهه های اخیر مطالعات گسترده ای روی آن صورت گرفته است . بیشتر این مطالعات بر روی مدلهای SALBP می باشد . صورت دیگر این نوع مسائل، بالانس خط برای حالت چند مدله می باشد . خط تولید چند مدله، برای مونتاژ مدلهای مختلف از یک محصول عمومی، در تعداد و اندازه های مختلف را مورد برر سی قرار می دهد . ایـن مـدلها بـدنبال هم روانه خط تولید می شوند . با توجه به اینکه، سیکل زمانی تولید هر مدل ممکن است بـا یکـدیگر متفـاوت باشـد و تخـصیص وظـایف و فعالیتهای هر مدل بطور جداگانه انجام می پذیرد، لذا ترتیب فرستاده شدن مدلها بر روی خط تولید مهم می باشد . در این نوع مسائل ترتیب قرار گرفتن مدلها بر روی خط تولید، قابل توجه است . برای اینکه محصولات تولیدی با انواع مختلف در سیکل زمانی کوتاهتری تکمیل شوند لازم است که تصمیم گیری درستی در مورد تخصیص عملیاتها صورت گیرد . علاوه بر آن، ترتیب قرار گرفتن مدلها در خط تولید نی ز می تواند در سیکل زمانی کل سیستم موثر باشد . بنابر این با محاسبه سیکل زمـانی بـرای هـر تـوالی مـدلها، می توان به توالی بهینه دست پیدا کرد . این مقاله با ارایه یک مدل ریاضی صفر و یک، با در نظـر گـرفتن مینـیمم سـیکل زمـانی، بهتـرین ترتیب قرار گرفتن مدلهای مختلفی از یک محصول که فرآیندهای مشابهی دارند را تعیین می کند .

کلیدواژه ها

بالانس خط – خط مونتاژ چند مدله – برنامه ریزی صفر و یک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.