فرهنگ ها و واژه نامه های عربی به عربی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 4، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_JRPE-4-19_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 142
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا قهرمانپور

دبیر زبان وادبیات عربی شهرستان دالاهو (ریجاب)، ایران

چکیده

این مقاله، نگاهی اجمالی دارد به سیر تدوین معاجم و واژه نامه های عربی به عربی از قبل از اسلام تاکنون. قبل از اسلام در بین اعراب، فرهنگ های شفاهی رایج بود ولی کم کم با ظهور و گسترش اسلام، لزوم تدوین فرهنگ ها و معاجم لغوی به صورت مکتوب احساس گردید. لذا پایه های تدوین واژه نامه ها با اتخاذ یکی از چهار شیوه معجم نویسی بنا نهاده شد. معاجم و کتب لغت فراوانی در این رابطه تالیف شدند و با گذشت زمان بر غنای مجموعه افزوده شد. از جمله این کتب لغات، کتاب های «العین»، «التهذیب اللغه»، «المحیط»، «البارع فی اللغه»، «المحکم»، «الجمهره اللغه»، «المقاییس»، «مجمل اللغه»، «الصحاح»، «العباب»، «لسان العرب»، «قاموس المحیط»، «تاج العروس»، «اساس البلاغه»، «محیط المحیط»، «اقرب الموارد»، «المنجد فی اللغه»، «معجم الوسیط» می باشند.

کلیدواژه ها

لغت، معجم، واژه نامه های عربی، حروف الفباء، نظام الفبائی، تبویب.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.