بررسی موانع به کارگیری روشهای فعال تدریس از دیدگاه معلمان دوره ابتدایی در محتوای درس علوم تجربی ( یک مطالعه کیفی )

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP09_2516
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میکائیل علی پور

دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایرا ن

کمال محبوبی

کارشناس ارشد برنامه ریزی آموزشی، مدرس مدعو دانشگاه پیام نور، بوکان، ایران

بنفشه آقاجانی ریکنده

کارشناس تکنولوژی آموزشی، آموزگار دوره ابتدایی، قائم شهر ، ایران

چکیده

پژوهش حاضر به بررسی موانع به کارگیری روشهای فعال تدریس از دیدگاه معلمان دوره ابتدایی در محتوای درس علوم تجربی در شهرستان قائم شهر می پردازد.یکی از مباحث مهمی که امروزه در آموزش و پرورش کشور ما مطرح می باشد و به عنوان یک نیاز اساسی و گامی پایه ای توجه بسیار زیادی را به خود معطوف نموده است ، روشهای فعال و مشارکتی تدریس و جایگزینی آنها با روشهای سنتی و غیرفعال تدریس می باشد. این نیاز به ویژه در درس علوم تجربی دوره ابتدایی که کی ی از دروس اساسی و به روز می باشد، کاملا احساس می شود. اما برای انجام این کار شناخت موانع و درواقع آسیب شناسی موانع بکارگیری این روشها در تدریس درس علوم تجربی می تواند گامی مهم در راستای تحقق این مهم باشد.نوع پژوهش حاضر کیفی و با روش پدیدارشناسی دیدگاه معلمان دوره ابتدایی را در باره موانع به کارگیری روشهای فعال تدریس در محتوای درس علوم تجربی این دوره بررسی می کند.شیوه گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه سازمان یافته می باشد که با استفاده از شیوه نمونه گیری هدفمندملاک محور که یکی از شیوه های نمونه گیری در تحقیقات کیفی است تعداد ده نفر از معلمان دوره ابتدایی شهرستان قائم شهر را با توجه به سوابق آموزشی بالا و موفق در زمینه تدریس مورد مطالعه قرار داده است .یافته ها: نتایج این پژوهش نشان داد که ازدیدگاه معلمان موانع به کار گیری روشهای فعال در محتوای کتاب علوم تجربی در این دوره شامل کمبود زمان لازم برای تدریس ، مفاهیم انتزاعی کتابهای علوم تجربی و تدوین محتوا به صورت متمرکز می باشد.

کلیدواژه ها

روشهای فعال تدریس ۱،محتوای درس علوم تجربی ۲،معلمان دوره ابتدایی ۳

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.