بهبود فرآیند برون سپاری مبتنی بر رویکرد شش سیگما ( یک مطالعه موردی )
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی صنایع
- کد COI اختصاصی: IIEC04_141
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2205
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی صنایع مجری پروژه های بهبود دانشگاه صنعتی مالک اشتر
کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر مجری پروژه های بهبود دانشگاه صنعتی مالک اشتر
چکیده
در شرایط جدید، افزایش فشارهای رقابتی و دشواری های کسب و کار از سویی و محدودیت منابع از سوی دیگر، سازمان ها را به تمرکز بر » شایستگی های اصلی « خود ( با هدف کسب و تقویت مزایای رقابتی ) سوق می دهد . از این رو، انجام فعالیت های غیر اصلی و بخش هایی از فعالیت های اصلی می تواند با استفاده از پتانسیل منابع خارجی صورت پذیرد که اصطلاحاً به این رویکرد، برون سپاری اطلاق می شود . به دلیل ارزش افزایی این رهیافت، سوق یافتن سازمان ها و صنایع به سمت به کارگیری آن رو به افزایش است و در این صورت، نظام مند شدن برون سپاری در سطح سازمان و حل مسایل مربوط به آن، امری اجتناب ناپذیر می نماید . بر این مبنا، مقاله ی حاضر به تشریح مراحل تعریف و اجرای یک پروژه ی شش سیگما به منظور بهبود فرآیند برون سپاری یک صنعت اختصاص یافته و سعی شده تا فعالیت ها، ابزارها، یافته ها و خروجی های هر فاز، حسب مورد و با رعایت اختصار مورد بررسی و تبیین قرار گیرند . این پروژه ی هفت (7) ماهه، مشخصاً به منظور کاهش زمان دیرکرد در تحویل سفارش های مشتریان، با استفاده از روش شناسی DMAIC تعریف و اجرا شده است .کلیدواژه ها
شش سیگما، برون سپاری، حل مساله، DMAIC ، کمربند سبز، پروژه ی بهبوداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.