بررسی میزان حذف آهن از پساب صنایع فورجینگ با استفاده از فرآیندMEUF
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش مدیریت پساب و پسماند در صنایع نفت و انرژی
- کد COI اختصاصی: PASAB03_038
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1136
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، گروه مهندس
عضو هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، گروه مهندسی شیمی، قو
چکیده
پساب هایی که دارای فلزات سنگین می باشند همیشه نیازمند توجه گسترده ای می باشند، زیرا تصفیه مؤثر آنها در سلامت انسان و محیط زیست مؤثر می باشد. با توجه به بروز مشکلات جدید در صنایع، نیازمند ابداع و تولید روش های جداسازی جدید می باشیم. ترکیب مواد فعال سطحی و غشا در جداسازی پساب ها به توسعه یک تکنیک جدید کمک می نماید. یکی از این فرآیند ها که از این ترکیب استفاده می کند MEUF است.یکی از فرآیند هایی که از این ترکیب استفاده می کند اولترا فیلتراسیون بهبود یافته به کمک مایسل (micellar-enhanced ultrafiltration) است. در این مقاله حذف آهن از پساب صنایع فورجینگ با استفاده از فرآیند MEUF توسط سورفکتانت کاتیونی cetylpyridinium chloride (CPC) بررسی گردیده است. یک طراحی full factorial جهت آنالیز تاثیر فشار و غلظت سورفکتانت بر روی میزان حذف آهن از پساب انجام گردید. آنالیز داده ها با مدل خطی عمومی آنالیز ANOVA مدل گردید.نتایج انطباق خوبی را با مدل نشان داده و نتایج حاصل از نمودارها نشان می دهد، مقدار سورفکتانت تاثیر بیشتر نسبت به فشار بر حذف روغن دارد از طرفی بررسی آزمون F نیز این نتایج را اثبات میکند. دلیل این امر شیب زیاد نمودار درصد حذف آهن- غلظت نسبت به درصد حذف آهن -فشار می باشد.کلیدواژه ها
اولترافیلتراسیون بهبود یافته به کمک مایسل، آهن، سورفکتانت، آنالیز فاکتوریلمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.