بررسی روش یادگیری معکوس و اهمیت آن در مدارس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP09_2230
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 129
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه مالدارمقدم

آموزش و پرورش بجنورد

طاهره مالدارمقدم

آموزش و پرورش بجنورد

رویا مجردی

آموزش و پرورش بجنورد

مریم نردینی

آموزش و پرورش بجنورد

راضیه وحیدی

آموزش و پرورش بجنورد

چکیده

در یادگیری معکوس، کلاس درس، به جای محل عرضه و تکرار مکرر و یکنواخت محتوای یک درس، که اغلب برای آموزشگر نیز کسالت آور می شود، به جلسات مباحثه و نقادی ، یعنی آنچه از یک کلاس درس دانشگاهی انتظار می رود، تبدیل می شود. فعالیت های کلاسی یادگیری معکوس متعدد هستند. از آن جمله است : انجام پروژهها و یا دیگر مواردی که در آموزش سنتی به عنوان تکلیف خانگی درنظر گرفته می شوند، مرور مطالب درس و رفع اشکال، گفتگو بروی یافته ها و دانسته ها، پرسش و پاسخ ، حل تمرین ، طراحی مساله ، حل مساله ، بحث های دونفره و گروهی و ارایه سخنرانی ..مزیت دیگر یادگیری معکوس این است که کلاس را به یک کارگاه آموزشی تبدیل می کند، که در آن فراگیران می توانند درباره مطالب درسی پرسوجو نمایند، مهارتهای خود را با به کارگیری مطالب آموخته شده بیازمایند و توسط تمرین ها و فعالیت های عملی ، با یکدیگر تعامل داشته باشند. در این روش، دانشجویان به صورت فعال، در یادگیری و ایجاد دانش بیشتر درگیرند و همزمان دانش و مهارتهای کسب شده را می آزمایند و ارزیابی می کنند. حاصل این امر تسلط بیشتر دانش آموزان به محتوای آموزش و دستیابی آنها به یادگیری عمیق تر است . در یک کلاس معکوس، مسولیت های دانش آموزان افزایش یافته و همه درگیر یادگیری می شوند. در ان روش، غایبین از درس عقب نخواهند افتاد. در یک کلاس معکوس، ارتباط بیشتری بین معلم و دانش آموزان ایجاد می شود و فاصله های موجود در آموزش سنتی برطرف می شود مهم ترین جنبه یادگیری معکوس، استفاده بهینه از زمان کلاس برای دستیابی به سطوح بالاتر و عمیق تر یادگیریست . بنیامین بلوم شش سطح را برای یادگیری شناختی در نظر گرفت که از به یاد آوردن، که نازلترین سطح است ، شروع شده و به اوج یادگیری که خلق کردن است ، منتهی می شود. در روش یادگیری معکوس، این امکان به وجود می آید که زمان بیشتری از فرصت محدود کلاس، برای دستیابی به مهارتهای تفکر سطوح بالاتر اختصاص داده شود

کلیدواژه ها

یادگیری ،معکوس،روش ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.