سنتز دی اکسید قلع دوپه شده با نیتروژن و فسفر با استفاده از دانه‌های سویا جهت تصفیه پساب های صنعتی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش مدیریت پساب و پسماند در صنایع نفت و انرژی
  • کد COI اختصاصی: PASAB03_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1050
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم درویشی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه- گروه علوم پایه- ساوه- ایران

مجتبی سلیمانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه- گروه علوم پایه- ساوه- ایران

اعظم قربانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه- گروه علوم پایه- ساوه- ایران

چکیده

دانه سویا به عنوان پیش ساز غیر فلزی برای سنتز دی اکسید قلع دوپه شده با نیتروژن و فسفر مورد مطالعه قرار گرفت. نمونه‌ی دی اکسید قلع دوپه شده به وسیله‌ی پراش اشعه‌یx (XRD)، میکروسکوپ الکترونی سطح (SEM)، اشعه‌ی مادون قرمز (FT-1R) و اسپکتروسکوپیUV-VISشناسایی شدند. نتایج نشان می‌دهد که دی اکسید قلع دوپه شده با نیتروژن و فسفر دارای ساختار کسیتریت هستند و نیتروژن و فسفر موجود در دانه‌ی سویا درون شبکه به عنوان آنیون و کاتیون خود دوپه شونده هستند. خواص فوتوکاتالیتیکی دی اکسید قلع دوپه شده، توسط Triton x-100 تحت لامپ جیوه پرفشار 400 وات مورد مطالعه قرار گرفت که فعالیت بالاتر فوتوکاتالیتیکی قلع دوپه شده را نسبت به نانومتر دی اکسید قلع نشان می‌دهد. این کار ممکن است یک مسیر جدید و آسان در استفاده از موجودات زنده‌ی طبیعی برای سنتز اکسیدهای فلز دوپه شده باشدکه به عنوان فوتوکاتالیست جهت تخریب مواد آلاینده در پساب های صنعتی و سالم سازی آب مورد استفاده قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

خواص فوتوکاتالیتیکی، نانوفوتوکاتالیست، دی اکسید قلع دوپه شده، دانه‌های سویا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.