بررسی اثرات منابع مختلف روغنهای گیاهی بر متابولیتها ی خونی گاوهای شیری هلشتاین
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: نخستین همایش ملی جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: ERANR01_290
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 768
نویسندگان
کارشناس ارشد علوم دامی سازمان نظام مهندسی کشاورزی گلستان
عضو هیات علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واح
چکیده
این طرح به منظور بررسی اثرات منابع مختلف چربی گیاهی بر متابولیتها ی خونی 8 راس گاو شیرده هلشتاین 2 شکم زایش با وزن 20 ± 63 کیلوگرم و تولید شیر روزانه 3 ± 33 کیلوگرم به صورت تصادفی در یک طرح مربع لاتین 4*4 چرخشی با 4 دوره 21 روزه مورد مطالعه قرار گرفت. جیره های آزمایشی به ترتیب شامل 1- تیمار شاهد فاقد روغن گیاهی، 2- تیمار حاوی نیم کیلوگرم روغن سویا، 3- تیمار حاوی نیم کیلوگرم روغن کلزا،4- تیمار حاوی نیم کیلوگرم روغن آفتابگردان بودند. تغذیه گاوها به صورت کاملا مخلوط انجام گرفت. طرح مورد نظر به صورت چرخشی با 4تیمار و 4 تکرار استفاده شده بود.جیره های آزمایشی در یک دوره 21 روزه، شامل 14 روز عادت پذیری و 7 روز نمونه برداری و آزمایش بود. صفات مورد آزمایش شامل خون و ماده خشک مصرفی بود. در این آزمایش مقدار ماده خشک مصرفی بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری وجود نداشت (فرمول در متن اصلی مقاله) نتایج نشان دادند که افزودن روغنهای گیاهی بر روی کلسترول، تری گلیسرید و ازت اوره ای خون اثر معنی دار داشت (فرمول در متن اصلی مقاله) ولی اثر معنی داری بر پروتئین توتال نداشت. نتایج حاصل از این آزمایش نشان دادند که افزودن روغنهای گیاهی می توانند بر پارامترهای خونی تاثیر گذار باشند.کلیدواژه ها
روغن های گیاهی، ماده خشک مصرفی ، متابولیتهای خونیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.