اقدام پژوهی : چگونه توانستیم دانش آموزان را به کتاب خوانی علاقه مند نماییم ؟!

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP09_1809
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 306
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عنانه حسینی نیا

کارشناسی آموزش و پرورش ابتدایی، آموزگار دوم ابتدایی، اداره آموزش و پرورش استان هرمزگان، شهر بستک

فرزانه دشتی

کارشناسی ، علوم تربیتی، آموزگار ششم ابتدایی، اداره آموزش و پرورش استان هرمزگان، شهر بستک

آدینه شاکری

کارشناسی ، علوم تربیتی، آموزگار چندپایه)اول تا جهارم(، اداره آموزش و پرورش استان هرمزگان، شهر بستک

سهراب صحراگرد

کارشناسی ، آموزش ابتدایی، آموزگار سوم ابتدایی، اداره آموزش و پرورش استان هرمزگان، شهر بستک

فریبا حسین نیا

کارشناسی آموزش و پرورش ابتدایی، آموزگار سوم ابتدایی، اداره آموزش و پرورش استان هرمزگان، شهر بستک

ابراهیم رهروی

کارشناسی ارشد، تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، آموزگار چندپایه، اداره آموزش و پرورش استان هرمزگان، شهر بستک

چکیده

با توجه به اهمیت کتاب و فرهنگ مطالعه ی کتاب های غیر درسی و بالا بردن ساعات مطالعه در میان دانش آموزان و این که پژوهش های تربیتی ، مشخص ساخته اند که در مدرسه های موفق جریان قابل تشخیصی از برنامه های گسترده ی کتاب و کتاب خوانی وجود دارد و در دنیای امروز فرآیند یادگیری به کتاب های درسی و مدرسه محدود نمی شود، با استفاده از تجربیات سال های گذشته در پایه ی ابتدایی و با توجه به توانمندی دانش آموزان احساس کردم دانش آموزانم علاقه ای به مطالعه از خود نشان نمی دهند ،خزانه ی لغات و اطلاعات علمی آن ها نیز محدود بوده، تعدادی از آن ها موقع روخوانی دروس و روان خوانی ها نمی توانستند متن ها را روان و بدون اشکال بخوانند و علاقه و اشتیاقی برای خواندن از خود نشان نمی دادند، قادر به نقد داستان یا نتیجه گیری درست از مطالب خوانده شده نبودند. در این راستا مطالعاتی پیرامون ایجاد انگیزه وعلاقه به مطالعه در دانش آموزان با ایجاد کتاب خانه ی کلاس، بررسی راه کار های ترغیب به مطالعه در دانش آموزان، هماهنگی با مدیریت و مشورت با همکاران، ایجاد انگیزه و تشویق دانش آموزان با ارائه ی راهکارهای مناسب توانستم انگیزه و شوق در مطالعه ی کتاب های غیر درسی را در آن ها ایجاد نمایم ، طوری که کتاب های کتاب خانه ی کلاس و کتاب های موجود در منازلشان را مطالعه و با تعویض کتب با یک دیگر، علاقه ی وافری نیز پیدا کردند. آن ها روان و بدون اشتباه می خواندند، بعد از مطالعه ، در درک مفهوم و محتوای یک متن ، به نتیجه گیری می پرداختند، سرعت خواندنشان افزایش پیدا کرده و به طور کلی از مهارت های بالایی برخوردار شده بودند. امیدوارم که تاثیر این اقدام مقطعی نبوده و دانش آموزانم اوقات فراغت خود را با مطالعه ی کتب مفید پر نموده و آینده ای روشن و درخشان پیش روی داشته باشند.

کلیدواژه ها

علاقه مندی ، کتابخوانی ، دانش آموزان، انگیزه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.