بررسی اثرات جایگزینی دانه جو با ذرت بر عملکرد پروار در برههای نرمغانی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ERANR01_287
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1794
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کوهستانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، مازندران ت

ابوالحسن صادقی پناه

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج

حمیدرضا محمدیان

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس،گیلان - رودسر.

چکیده

این آزمایش در پاییز سال 1389 در ایستگاه تحقیقات گوسفند و بز موسسه تحقیقات علوم دامی کشور واقع در شهرستان کرج انجام شد.به منظور بررسی اثرات جایگزینی دانه جو با دانه ذرت در جیره پرواری بر روی عملکرد پروار در برههای نور مغانی، ابتدا 25 رأس بره نر مغانی 7 - 6 ماهه با میانگین وزن 4/4 - 31/22 کیلوگرم، براساس نسبت دانه غلات در جیره پرواری بوه 5 گروه آزمایشی : 1- 100% جو 2- 75% جو - 25 % ذرت 3- 50% جو - 50 % ذرت 4- 25% جو - 75% ذرت و 5- 100% ذرت تقسیم شودند. مصرف خوراک به صورت روزانه و وزنکشی از همه برههای تحت آزمایش به فواصل زمانی هر دو هفته یکبار انجام شود. وزن زنده در برههای تغذیه شده با جیره هوای 25 %جو - 75 %ذرت و 100 %ذرت در مقایسه با جیره 100 %جوو تمایول بوه افزایش داشت (فرمول در متن اصلی مقاله) مصرف خوراک در برههای تغذیه شده با جیوره 100 %ذرت در مقایسه با جیره هوای 50 %جو- 50 %ذرت و 75 %جو - 25 % ذرت تمایل به افزایش داشت (فرمول در متن اصصلی مقاله) ضریب تبدیل غذایی در برههای تغذیه شده با جیره 100 %جو نسبت به جیره های 75% جو - 25% ذرت و 100% ذرت تمایل به افزایش داشت (فرمول در متن اصلی مقاله) در مجموع نتایج این پژوهش نشان داد که جایگزینی ذرت به جای جو در جیره پرواری میتواند موجب بهبود نسبی در عملکرد پروار شود به طووری کوه در گوروه 100 %ذرت به ازای هر بره افزایش وزن نسبت به گروه 188 %جو تمایل به افزایش داشت (فرمول در متن اصلی مقاله)

کلیدواژه ها

بره نر مغانی،دانه جو، دانه ذرت، عملکرد پروار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.