قصه درمانی در اصلاح شدن عزت نفس دانش آموزان ابتدائی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP09_1727
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عالیه بیژنی

کارشناسی ارشدعلوم تربیتی،مربی پرورشی،دبستان پسرانه سعادت،ناحیه یک بندرعباس

صدیقه بیژنی

کارشناسی پرستاری ،مراقب سلامت دبیرستان نمونه دولتی فدک ،شهرستان میناب

نجمه زینلی

کارشناسی تکنولوژی طراحی دوخت ،معاون پرورشی دبستان دخترانه سعادت ناحیه یک بندرعباس

فاطمه محمدیان

کارشناسی آموزش زبان انگلیسی ، دبیر زبان خارجه دبیرستان نجمیه شهرستان رودان

چکیده

سنین دبستان دوران مهمی محسوب میشود که در آن از قصه درمانی بیش از هر دوران دیگری میتوان برای رشد شخصیتی و شناختی -عاطفی دانش آموزان سود جست . هدف از این پژوهش تعیین تاثیر قصه درمانی در افزایش اعتماد به نفس و خوداثربخشی دانش آموزان است .قصه و قصه گویی به قدمت تاریخ بشر ریشه دارد به گونه ای که بشر زندگی خود را در چهار چوب قصه ها به تصویر کشیده است وقصه ها نیز زندگی بشر را شکل داده ، دگرگون ساخته و متحول نموده اند . قصه ها باز نمایی ما از خودمان و تجربه های مان است . قصه گویی ، پیشینه ای به تاریخ پیدایش انسان دارد. علاقه به قصه و شنیدن خاطره ها و ماجراها را آفریننده دانا در نهاد انسان ها نهاده است . به همین دلیل هماره، یکی از عمده ترین و رایج ترین راه های انتقال تجربه و سرگرمی ، قصه گویی و گوش سپردن به قصه ها بوده است . هنر قصه گویی در زمان تغییر شکل یافته و موازی با گسترش رسانه های گروهی از یک سو، و دست آوردهای روان شناسی یادگیری از سوی دیگر، جامه های نوپوشیده، تا هم چنان بماند و توان رقابت خود را از دست ندهد، با این که در بعضی از جوامع پیشرفته امروز، قصه گویی به عنوان یک هنر پر طرفدار یک شیوه ی آزمایشی توانمند و یک سرگرمی پر جاذبه مطرح است . در کشور ما توجه چندانی به قصه گویی نمی شود. خانواده و بزرگترها، فرصت های طلایی و مهربانی آفرین قصه گویی را به جعبه های جادویی سپرده اند تا گرفتار خویش باشند. آموزش و پرورش ما نیز در گریز از سنت ها و پرهیز از بهره گیری از نوآوری ، از آن چه در گذشته به عنوان قصه گویی داشته ایم ، بریده و به دست آوردی که دنیای امروز از قصه گویی دارد، نرسیده است .

کلیدواژه ها

قصه گویی ،دانش آموزان ابتدایی ،عزت نفس ،خود اثر بخشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.