چگونه می توانیم از طریق مشارکت والدین با مدرسه فعالیت های علمی و پژوهشی دانش آموزان را ترویج و تقویت کنیم ؟

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP09_1707
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 122
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه جاویدان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، مدیر دبستان شهید باهنر، ناحیه دوبندرعباس

طاهره جاویدان

کارشناسی ارشد آموزش ریاضی، معاون آموزشی دبستان شهید باهنر، ناحیه دوبندرعباس

راضیه جاویدان

کارشناسی شیمی، دبیر شیمی، ناحیه دوبندرعباس

زهرا جاویدان

کارشناسی ارشد حقو ق، دبیر عربی، ناحیه دوبندرعباس

چکیده

پژوهش با هدف بررسی مشارکت والدین و مدرسه و اثرات آن در جهت تقویت و ترویج فعالیت های علمی و پژوهشی دانش آموزان انجام شده است . روش پژوهش ، تحقیق کیفی ازنوع کنش پژوهی ۱بوده و از مشاهده دقیق و مصاحبه به عنوان ابزار اصلی پژوهش استفاده شد. جامعه آماری پژوهش ، شامل ۳۶۴ نفر از دانش آموزان دبستان پسرانه شهید باهنر در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱بود. به منظور انجام این پژوهش ، ۳۴ نفر از دانش آموز که تمایلی به انجام فعالیت های پژوهشی نداشتند که از طریق پرسشنامه محقق ساخته انتخاب شدند. مصاحبه با معلمان، والدین و دانش آموز و دو کارشناس انجام شد. برای تحلیل دادهها از روش کیفی کدگذاری و مضمون یابی استفاده شد که حاصل این تحلیل : ۱- توانمندسازی دانش آموزان، معلمان و اولیا در زمینه پژوهش ۲- فناوری و پژوهش ۳- فرهنگ مشوق پژوهشگری ۴-گسترش فرهنگ پژوهشی ۵-کاربست یافته های پژوهشی ۶-توسعه ساختاری . یافته های پژوهش حاکی از آن هستند که ارتباط موثر و مستمر خانه و مدرسه به عنوان یک عامل راهبردی و اثرگذار تقویت و ترویج فعالیت های علمی و پژوهشی دانش آموزان می باشد. یکی از راهکارهای تاثیرگذار، دانش آموزان بر اساس استعداد و علاقه در رشته های مختلف گروهبندی شدند و از طریق اولیا و مدرسه به صورت گام به گام به دانش آموزان آموزش داده شد تا در مراحل مختلف بتوانند توانایی و مهارت لازم جهت انجام فعالیت های علمی و پژوهشی در رشته های مختلف کسب کنند، به طوری که توانستند در مسابقات مختلف علمی و پژوهشی در سطح کشور رتبه های برتر را کسب کنند و به عنوان مدرسه برتر و انجمن برتر در سطح کشور انتخاب شد.

کلیدواژه ها

مشارکت ، مدرسه ، خانواده، فعالیت پژوهشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.