عوامل موثر برتوسعه نیافتگی سواحل مکران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP09_1554
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 81
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدناصر حجازی

استادیار دانشگاه آزاداسلامی دهاقان ، ایران

اصغر محمدی

استادیار گروه جامعه شناسی واحد دهاقان ، دانشگاه آزاد اسلامی، دهاقان، ایران

مرضیه رستمی

دانشجوی دکتری جامعه شناسی اقتصادی وتوسعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان ، ایران

سلیمان نسترن بلداجی

دانشجوی دکتری جامعه شناسی اقتصاد ی وتوسعه ، واحد دهاقان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، دهاقان، ایران، دبیر آموزش وپرورش

چکیده

توسعه مکران علاوه بر ضرورت های داخلی آن از جمله ایجاد توازن در توسعه ملی ، برخورداری شهروندان از فرصت ها، خدمات و تسهیلات برابر، استفاده از پتانسیل های داخلی در جهت توسعه ملی ، رفع تبعیض و احساس تبعیض در مناطق قومی و مذهبی ، تنوع در فرصت های اقتصادی و کاهش وابستگی کشور به تنگه هرمز، در عرصه منطقه ای و بین المللی نیز فرصت هایی را برای ایران در پی خواهد داشت منطقه . مکران از میناب تا گواتر بیش از ۷۷۷ کیلومترمربع است . تسلط این منطقه بر یکی از مهمترین و استراتژیک ترین راههای آبی جهان، از یکسو به عنوان یک مسیر ترانزیتی و اقتصادی برای کشورهای چین ، هند، افغانستان و منطقه آسیای مرکزی ، دارای ظرفیت های فراوان در زمینه صنایع شیلات، گردشگری و دریایی است و از سوی دیگر به لحاظ جغرافیایی دارای یک موقعیت خاص و مهم است که موجب مزیت های داخلی ، منطقه ای و بین المللی برای ایران می تواند باشد.سواحل م کران، این امکان را دارد که با بهرهگیری از پتانسیل دریای عمان، زیست بوم ویژه منطقه ، موتور محرکه توسعه سرمایه گذاری در نیمه شرقی کشور شود. باتوجه به وجود پتانسیل و ظرفیت های ویژه توسعه سواحل مکران مسئله اصلی این مقاله عدم توسعه یافتگی و معضل اقتصادی و معیشتی مردم منطقه سواحل مکران می باشد. براین اساس پژوهش فوق با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی در پی پاسخ به این پرسش است که علیرغم ظرفیت های سواحل مکران برای توسعه ، مهمترین عوامل توسعه نیافتگی این منطقه چه می باشد؟ در پاسخ به این پرسش ، باید گفت ترکیبی از عوامل داخلی مانند سیستم سیاسی و تمرکز گرایی حاکم بر کشور، وابستگی دولت به اقتصاد نفتی که باعث عدم توجه به مناطق غیرنفتی شده، عدم وجود برنامه ریزی بلند مدت توسعه ای و به تبع آن عدم توجه به نیروهای مستعد بومی منطقه و.... از مهمترین عوامل توسعه نیافتگی سواحل مکران می باشند.

کلیدواژه ها

مکران ،توسعه ،توسعه نیافتگی ،برنامه ریزی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.