دستیابی به توسعه کشاورزی در چشم انداز 20 ساله با توصل به اصلاح الگوی مصرف از منظر دین اسلام
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: نخستین همایش ملی جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: ERANR01_255
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 765
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، گروه کشاورزی، لاهیجان، ایران.
چکیده
دین مقدس اسلام بهره بردارى مشروع از نعمتهاى الهى و زیبایی هاى زندگى را مباح و روا و اسراف و زیاده روى را حرام و ناروا مى داند و این بدان جهت است که مسلمان به تناسب امکانات و توانایى و کارآیى خود، در برابر جامعه مسؤولیت دارند. در این صورت فرد اسرافکار قهرا از اجراى مسؤلیت و تعهدات اجتماعى خود باز مى ماند و از این رهگذر بر پیکر جامعه ضربه مى زند. اسلام سعی می کند با برنامه های متعدد پیروان خویش را در راه راست و خط اعتدال نگه دارد و با افراط و تفریط در هر امری مخالف است و آنرا برای زندگی دنیوی و اخروی و فردی و اجتماعی مسلمانان مضر می داند. قرآن مجید جهان را یک امانت الهی می بیند که خداوند متعال آن را به بندگان خود اهدا نموده است. از نظر فرهنگ اسلامی انسان جانشین خدا بر روی زمین است و بنابراین فعل و انفعالات انسان ها به عنون میراث داران امانت الهی در دنیای فانی، باید متناسب با ویژگی های الهی باشد. الگوى مصرف بخش کشاورزی هر جامعه نقشى تعیین کننده در تخصیص منابع تولید، نوع کالاهاى تولیدى و شیوه توزیع آن ها دارد، زیرا تخصیص بهینه منابع براى تولید کالاها و ارائه خدمات به منظور تأمین نیازهاى ضرورى و حیاتى جامعه و رفع فقر و محرومیت، تا حد زیادى به شناخت الگوى صحیح مصرف و حاکمیت آن بستگى دارد و این امر مبتنى بر جهت دهى معقول و منطقى به افکار، عقاید، آداب و رسوم و ارزش هاى مورد قبول جامعه یا به طور خلاصه، فرهنگ عمومى مردم مى باشد.کلیدواژه ها
کشاورزی، اسلام، اسرافمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.