مقایسه اثربخشی آموزش تغییرات سبک زندگی بر انتظارات خودکارآمدی دانشجویان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP09_1317
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 155
نویسندگان
دکتری تخصصی رشته مشاوره
چکیده
با توجه به نقش خودکارآمدی، انتظارات پیامد و منبع کنترل در برخورد دانشجویان با چالش ها و فشارهای دوران تحصیل ، ارائه راهکارهایی برای بهبود این تعیین کننده های فردی-آموزشی اهمیت دارد. هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی آموزش تغییرات سبک زندگی بر خودکارآمدی دانشجویان بود. تحقیق حاضر مطالعه ای نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون ، پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه پژوهش ، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بود. نمونه این مطالعه ۶۰ دانشجوی داوطلب و واجد شرایط ورود به پژوهش بود که با گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش (آموزش تغییرات سبک زندگی ) و یک گروه گواه (هر گروه ۲۰ نفر) قرار گرفتند. ابزار پژوهش مقیاس خودکارآمدی عمومی (شوارزر و جروسلم ، ۱۹۹۵) بود.برای گروه آزمایشی اول ، آموزش تغییرات سبک زندگی (فن پی ، ۲۰۱۸) در ۸ جلسه ۹۰ دقیقه ای برگزار گردید، اما گروه گواه مداخله ای دریافت نکرد. داده ها از طریق تحلیل کوواریانس و در نظر گرفتن سطح معناداری ۰۵/۰α= در نرم افزار SPSS۲۴ تحلیل شد. پس از کنترل اثر پیش آزمون نتایج نشان داد، تفاوت دو گروه ( گروه آزمایش و یک گروه گواه ) در پس آزمون متغیر خودکارآمدی، معنادار بود (۰۰۱/۰.(p< همچنین ، تفاوت بین گروه های آزمایشی با گروه گواه در این متغیرها معنادار بود (۰۰۱/۰ .(p< تفاوت بین گروه های درمان در متغیرهای خودکارآمدی (۰۰۱/۰p< نیز معنا دار بود. براساس یافته های پژوهش ، آموزش تغییرات سبک زندگی بر ارتقاء سلامت دانشجویان و بهبود خودکارآمدی، آنان اثربخش اند؛کلیدواژه ها
آموزش تغییرات سبک زندگی ، ، خودکارآمدی ، دانشجویانمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.