برآورد علوفه قابل بهرهبرداری مراتع طالقان با استفاده از GIS )مطالعه موردی: مراتع زیر حوزههای ورکش، خودکاوند و اورازان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ERANR01_235
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 815
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین پوزش

دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، باشگاه پژوهشگران جوان، یاسوج

چکیده

یکی از اهداف مهم در مدیریت مراتع تعیین میزان تولید به منظور تعیین ظرفیت مرتع است. مقدار کل علوفه نمیتواند موورد استفاده دام قرار گیرد. یکی به دلیل حد بهرهبرداری مجاز و دوم ارزش رجحانی گونهها برای دامهای مختلف. جهوت بور آورد علوفوه قابل دسترس، مقدار تولید گیاهی را در هر کدام از دو عامل بالا یعنی حد بهرهبرداری مجاز یوا ارزش رجحوانی کوه کووچکتر باشود ضرب میکنیم. برای انجام این تحقیق زیر حوضههای ورکش، خودکاوند و اورازان در حوضه آبخیز طالقان انتخاب شد. در داخل هر - تیپ پس از انتخاب منطقه معرف، نمونهبرداری با استفاده از روش تصادفی طبقوه بنودی شوده انجوام گرفوت. داخول هور تیوپ 4 ترانسکت 100 متری که دوتای آنها در جهت شیب و دوتای دیگر عمود بر جهوت شویب بوود، مسوتقر گردیود. سوپس در روی هور ترانسکت با توجه به نوع پوشش و یکنواختی موجود به طور تصادفی 10 پلات 1 متر مربعی مستقر و سپس با استفاده از روش قطع و توزین و با توجه به خوشخوراکی و حد بهرهبرداری مجاز تولید علوفه قابل استفاده دام محاسبه شد. نتایج نشان موی دهود از 10 تیپ موجود، پنج تیپ به دلیل وضعیت ضعیف و حساسیت زیاد به فرسایش خاک از لحاظ تولید، شایستگی چرا نداشته و در نتیجه علوفه قابل برداشت آنها محاسبه نشده است. از عواملی که باعث کاهش شایستگی چرا در تیپهای مورد مطالعه میباشد، موی تووان به کوهستانی و شیبدار بودن منطقه، تولید و خوشخوراکی پایین تعدادی گونهها، حساسیت خواک منطقوه بوه فرسوایش و وجوود گونههای سمی و خاردار اشاره کرد.

کلیدواژه ها

تولید علوفه قابل دسترس، نمونهبرداری، تیپ گیاهی، حوزه طالقان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.