بررسی تولید و مصرف گونه Festuca ovina به عنوان گونه ای مناسب برای احیا مراتع اره باغ ارومیه
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: نخستین همایش ملی جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: ERANR01_230
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 917
نویسندگان
عضو هئت علمی مرکز تحقیقات آ ربایجان غربی
عضو هئت علمی سازمان جنگلها و مراتع کشور
کارشناس ارشد جنگلشناسی و اکولوژی جنگل دانشگاه تهران
دانشجوی دکتری مرتعداری دانشگاه تهران
چکیده
هر یک از گونه های مرتعی در ماههای فصل چرا و سالهای مختلف تولید معینی دارد. دام چرنده نیز در هدر مقطدع از فصدل چرا و سالهای مختلف مقدار علوفه معینی مصرف میکند که برحسب شرایط و نژادهای مختلف متفاوت میباشدد. بددون شدناخت خصوصیات تولیدی گیاهان و میزان مصرف علوفه یک مرتع در طول دوره چرا، برنامه ریزی و مدیریت مرتع و دام مقدور نمی باشد. به منظور بررسی خصوصیات رویشی و تولیدی و میزان مصرف علوفه گیاه Festuca ovina درمراحل مختلف فنولوژی توسط دام، طرح حاضر به مدت چهار سال 86-89 در مراتع منطقه قره باغ ارومیه به اجرا گذاشته شد. بدین منظور با شروع فصدل چدرا و ورود دام به مرتع، میزان علوفه باقیمانده گونه از چرای دام، تا زمان خروج دام از مرتع با فواصل یک ماهه برداشت شده و از تفاضدل آن از تولید در داخل قطعه محصور، میزان مصرف از گونه تعیین می شود. سرانجام به منظور تأثیر سالهای مورد مطالعه و ماههای برداشت بر تولید و مصرف گونه تحت بررسی در منطقه مورد مطالعه، اعداد حاصل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتدایج تجزیده واریدانس مرکب دادهها نشان داد که بین سالها و ماههای مختلف مورد مطالعه اختلاف معنی دار وجود داشته و بیشترین مقدار تولید در سال چهارم رخ داده است. در طی شش ماه، تولید علوفه )بیوماس( ماه شهریور دارای کمترین و فروردین دارای بیشدترین میدزان تولیدد بوده است اما مصرف در ماه اردیبهشت بالاترین میزان را در بین ماههای فصل چرا داشت و در همه سالهای مورد مطالعه مصرفی در ماه اول از فصل چرا صورت نپذیرفت.کلیدواژه ها
ارومیه، تولید علوفه، مرتع، مصرف علوفه Festuca ovinaمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.