تاثیر نقش معلم در بالا بردن روحیه ی پژوهشی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP09_1104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 410
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه ناظری سنگ آباد

کارشناسی آموزش ابتدایی ،آموزگار پایه سوم دبستان نورعلم ناحیه یک بندرعباس

چکیده

باید اذعان کرد مشکلات آموزشی به یکباره و ناگهان به وجود نمی آیند، بلکه همیشه عوامل گوناگون و متنوعی زمینه ساز آن ها هستند. خانواده، دوستان، مدرسه ، اجتماع و... تاثیرات عمده یی بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان می گذارد که گاه آنها را از روند آموزش دور می سازد. در دنیای پرمساله یی که ما زندگی می کنیم ، کودکان و نوجوانان نمی توانند مشکلات شخصی شان را (حتی آنهایی را که ارتباطی هم به درس و مدرسه ندارد)، پشت در کلاس جا بگذارند و پس از بازگشت از مدرسه ، آنها را با خود به همراه ببرند .کودکی اولین و مهم ترین دوره ی زندگی آدمی است . از آن جا که در این دوره ساختار شخصیتی و رفتاری انسان بنیان گذاشته می شود، دوران کودکی را دورانی سرنوشت ساز و مثبت دانسته اند. اهمیت این دوران در شکل گیری شخصیت ، تربیت پذیری و کسب علم تا آن جاست که به فرموده ی پیامبر گرامی اسلام(ص):( فراگیری علم در کودکی هم چون نقشی است که بر سنگ حک شود) ذهن ، روان و رفتار کودکان و نوجوانان نسبت به سال های گذشته دچار تحولات و دگرگونی های بی شماری شده است . برای آنکه بچه ها از مدرسه ، کلاس و درس لذت ببرند، استعدادهایشان شکوفا شود و تبدیل به افرادی سرزنده و پویا شوند، باید به تمامی نیازهای عاطفی ، عقلانی ، جسمانی و اجتماعی آنان توجه شود .دانش آموزان آموزگارانی را ترجیح می دهند که به شخصیت آنها احترام گذارند، به جای تنبیه آنها را تشویق و حمایت کنند، خوب درس بدهند، انگیزه تلاش و پیشرفت را در آنها زنده نگه دارند، ارزش ها و آرمان هایشان را نادیده نگیرند و آنها را در یافتن اهداف صحیح زندگی یاری کنند. منشا ایجاد هر گونه تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش را باید در معلم جست و جو کرد و معلم نقش به سزایی در تقویت روحیه پژوهشگری دانش آموزان دارد. از آنجا که ارتقاء سطح نظام آموزشی در گرو پژوهش و نوآوری است ، وجود معلمان پژوهشگر به عنوان الگوی مناسب برای دانش آموزان باعث خواهد شد که در دراز مدت شاهد رشد و افزایش سطح روحیه آموزشی و پژوهشی دانش آموزان باشیم . این مقاله با این هدف به رشته تحریر درآمده است تا نشان دهد که پژوهش در عرصه آموزش و پرورش از اهمیت به سزایی برخوردار است و این اهمیت در سند تحول به خوبی نشان داده شده است . دانش آموزان پژوهشگر شکل نخواهند گرفت ، مگر این که معلمان پژوهشگری داشته باشیم تا الگوی مناسبی جهت ارتقاءروحیه پژوهشگری دانش آموزان ایجاد کرده باشیم چرا که ارتقاء روحیه پژوهشگری برابر است با روحیه پرسشگری که منتجبه پژوهش های بنیادی و کاربردی در بین دانش آموزان خواهد شد.

کلیدواژه ها

معلم ، ارتقا، پژوهش ، دانش آموزان، روحیه پژوهشی ،خانواده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.