اقدام پژوهی : چگونه توانستیم مشکل بدفهمی دانش آموزان پایه دهم را در مبحث اتحادها برطرف کنیم ؟

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP09_0931
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 353
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریوش زارع

کارشناسی ارشد، تحقیق در عملیات دانشگاه پیام نور شیرازاداره آموزش و پرورش شیرازناحیه ۴، آموزشگاه نمونه دولتی علامه اقبال لاهوری

سمیرا جلالت

کارشناسی ارشد ، تحقیق در عملیات دانشگاه پیام نور شیراز ۲اداره آموزش و پرورش شیراز ناحیه ۴، آموزشگاه حضرت معصومه (ص)

چکیده

بدفهمی های ذهنی دانش آموزان یکی از علت های عدم یادگیری ودرک عمیق درس ریاضی در بین دانش آموزان است . پرداختن به عوامل شکل گیری ، ریشه یابی و آگاهی از بدفهمی ها می تواند به معلمان کمک کند تا در جهت یادگیری موثرتر دانش آموزان درکلاس درس و عرصه دانش گام های بلندی بردارند.پژوهش حاضر به شیوه اقدام پژوهی و با هدف رفع اشتباهات رایج درسی دانش آموزان ، از طرق مختلف مثلا تغییر روش تدریس معلم ، ساخت دست سازه و تهیه کلیپ های آموزشی انجام گرفته است . بعداز ارائه درس توسط دبیران ، شواهد بیانگر بدفهمی های دانش اموزان در مباحث مختلف از جمله مبحث اتحاد بود. شیوه انجام این پژوهش به صورت توصیفی و کاربردی و با کمک روش همیاری انجام شده است . به منظور جمع آوری اطلاعات از شیوه های مختلف از جمله بررسی آزمونهای دانش آموزان و استفاده از نظر همکاران متخصص در این زمینه و همچنین استفاده از پیام رسانان فضای مجازی بوده است .در این تحقیق دلایل مهم بدفهمی های دانش آموزان از دیدگاه دبیران ، ضعف اطلاعاتی یا پایه ای دانش آموزان، روشهای سنتی تدریس و ضعف تدریس بعضی از دبیران عنوان شده است . با توجه به میزان بالای بدفهمی ها ، توجه به عواملی مانند تجدید نظر در روشهای تدریس دبیران و توجه به یادگیری هوشمندانه و توجه به درک و فهم عمیق به جای درک و فهم سطحی و فراهم کردن فضای کار گروهی در کلاس می تواند در کاهش بدفهمی های دانش آموزان موثر باشد.

کلیدواژه ها

بدفهمی ،کلیپ ، مبحث اتحاد، نوع تدریس ، دست سازه ، همیاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.