معرفی گیاه وتیور برای جلوگیری از فرسایش و کاربردهای حفاظت خاک

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ERANR01_195
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1050
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد سنگونی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان

محسن فعله گری

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه یزد

علی شهبازی

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، صنعتی اصفهان

چکیده

امروز فرسایش خاک، ناپایداری شیوه‌ها و آلودگی آب‌ها یکی از مشکلات عدیده در منابع طبیعی است اما استفاده از سیستم‌های طبیعی کردید جهت رفع این مشکلات بسیار ضروری می‌باشد. با توجه به خصوصیات فوق‌العاده شگفت‌انگیز گیاه و تیور، سیستم و تیور امروزه به عنوان یک تکنیک مهندسی زیستی برای پایدار سازی شیب‌های تند، علیه گیاهی اراضی و آب‌های آلوده، تصفیه هرزاب ها و سایر اهداف حفاظتی به کار می‌رود. هنگامی که وتیور در ردیف‌های منفرد کشت شود دیواره را تشکیل خواهد داد که برای کاهش سرعت و پخش رواناب ، کاهش فرسایش خاک، حفاظت از رطوبت خاک و به دام انداختن رسوبات و مواد شیمیایی زراعی در همان محل بسیار مؤثر عمل می‌کند. سیستم ریشه‌ای بسیار عمیق و گسترده وتیور خاک اطراف آن را به‌شدت کنترل می‌کند و بنابراین حتی سریع‌ترین هرز آب‌ها نیز نمی‌تواند خاک را جابه‌جا کنند. با توجه به خصوصیات منحصر به فرد وتیور ، این گیاهان برای کنترل فرسایش در اراضی دست‌کاری شده، خاک‌ریز خواف و سایر مناطق شیب داری که تحت اثر فعالیت‌های راه‌سازی بسیار مفید است. سیستم وتیور به طور موفقیت‌ آمیزیدر کشورهای زیادی از دنیا به کار رفته است. لذا استفاده وسیع از این گیاه فوق‌العاده با توجه به ویژگی‌های اقلیمی مناسب کشور برای کشت این گیاه ، در جهت اهداف حفاظتی منابع طبیعی پیشنهاد می‌شود.

کلیدواژه ها

فرسایش، حفاظت خاک، وتیور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.