تحلیل محتوای کتاب فارسی ششم ابتدایی با استفاده از روش کلوز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP09_0753
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 774
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد الوانی

دانشجوی کارشناسی ، آموزش ابتدایی ، دانشگاه فرهنگیان ، پردیس شهید بهشتی اقلیداداره آموزش و پرورش شهرستان کازرون ، آموزشگاه پسرانه برادران شهید کوهنورد

چکیده

در تحقیقات اجتماعی برای شناسایی و حل مسائل ، نیاز به دانش و تسلط بر روش شناسی های علمی و مسیر تحقیق است . تحقیقات کمی و کیفی که از دو مبنای متفاوت پارادایمی اند، این مسیرها را مشخص میسازند. در هر رویکرد کمی و کیفی برای انجام پژوهش نیاز به ابزار و روش های متفاوتی است که یکی از آنها روش تحلیل محتواست . تحلیل محتوا نخست بیشتر به صورت کمی برای اندازه گیری متغیرها استفاده میشد. اواسط قرن بیستم بود که رویکردهای کیفی در تحلیل محتوا گسترش یافتند. تحلیل محتوای کیفی را میتوان نوعی روش شناسی تحقیق در خدمت تفسیر محتوایی داده ها دانست . براساس نظریه شی یه و شانون میتوان رهیافت های موجود در زمینه ی تحلیل محتوا کیفی را به سه دسته تحلیل محتوای عرفی ، تحلیل محتوای جهت دار و تحلیل محتوای تلخیصی تجمعی تقسیم کرد.با این همه درمجموع می توان گفت که همه رویکردهای تحلیل محتوای کیفی از یک فرایند مشابه پیروی می کنند که هفت مرحله را دربرمی گیرد: ۱. تنظیم کردن پرسش های تحقیقی که باید پاسخ داده شوند؛ ۲. برگزیدن نمونه مورد نظر که باید تحلیل شود؛ ۳. مشخص کردن رویکرد تحلیل محتوایی که باید اعمال شود؛ ۴. طرحریزی کردن فرایند رمزگذاری ؛ ۵. اجرا کردن فرایند رمزگذاری ؛ ۶. تعیین اعتبار و پایایی ؛ ۷. تحلیل کردن نتایج حاصل از فرایند رمزگذاری (کاید).هدف از این مقاله تحلیل محتوای کتاب فارسی ششم ابتدایی به روش کلوز است .در روش کلوز ، مطالبی که هنوز تدریس نشده اند مورد بررسی قرار میگیرند. در اینجا به این نتیجه رسیدیم که قسمت های پایانی کتاب از نظر روانی موجب ایجاد فشار و مشکل برای دانش آموز است .

کلیدواژه ها

تحلیل محتوا ، فارسی ، پایه ششم ، دوره ابتدایی ، کلوز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.