نقش حوضه های آبخیز کوچک در استقرار پوشش نباتی در مناطق کویری

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ERANR01_181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 648
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا شاهینی

بخش تحقیقات آبخیزداری و حفاظت خاک - عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و

چکیده

حوضه های آبخیز کوچک مزایای زیادی نسبت به دیگر روش های آبیاری دارند. آنها ساده و ارزان قیمت هستند و خیلی سریع بوسیله مواد محلی و نیروی کارگری ساخته می شوند. رواناب حاصل از آب باران محتوی نمک کمی بوده زیرا آب آن منتقل یا پمپاژ نمی شود و نسبتا ارزان می باشد. حوضه های آبخیز کوچک عمل آبشویی را تسهیل نموده و باعث کم شدن شوری خاک می شوند. در بعضی نواحی خشک بعلت آبیاری زمین های کشاورزی که با آبهای زیر زمینی انجام می شد و باعث شور شدن خاکهای شده بود با استفاده از این تکنیک روند شور شدن خاک متوقف گردید و مجددا حاصلخیزی آن برگشت. یک حوضه آبخیز کوچک از یک ناحیه تراز شده و شیبدار با پشته های خاکی طراحی می شود که رواناب حاصل از باران را در محل کاشت گیاه در پروفیل خاک بطور موثری متمرکز و نفوذ می دهد. باید از تبخیر آب مورد دسترس گیاهان جلوگیری نمود.

کلیدواژه ها

میکروکچمنت ها، توسعه گیاهی، نواحی خشک، پروفیل خاک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.