انتقال تکنولوژی در طراحی و ساخت موتور ها با استفاده از سیستم های هوشمند

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC04_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1363
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی صادق عمل نیک

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مکانیک و مهندسی صنایع دانشگاه تبریز

چکیده

درفرایند طراحی موتور ها ضروریست تا فرایند ساخت هر یک از فیچر ها و اشکال هندسی طراحی شده از نظر قابلیت ساخت و مونتاژ و زمان و هزینه ماشینکاری بررسی و ارزیابی شود تا از یکطرف کلیه عوامل موثر در ساخت و تولید و متغیر های طراحی از نظر زمان و هزینه ماشینکاری و قابلیت های ساخت در ابتداء طراحی بررسی شود و از طرف دیگر پارامتر ها و متغیر های ماشینکاری به صورت بهیه انتخاب شود . بطور کلی بعضی از عملیات ماشینکاری در محیطی دینامیک انجام می شود و جهت بالابردن دقت و بدست آوردن صافی سطح بالا نیاز به تنظیم دقیق پارامتر های ماشینکاری می باشد . جهت اینکار نیاز به درک عمیق فیزیک فرایند و دانش و تجربه در باره آن می باشد . برای ساده کردن و استاندارد کردن کاربردهای فرایند های پیچیده ماشینکاری مانند ماشینکاری به روش الکتروشیمیایی ECM و یا تخلیه الکتریکی EDM ، دستورالعمل های خاستی توسط محققین توصیه شده است . با این وجود اکثر توصیه های پیشنهاد شده بر اساس دانش شخصی ، قضاوت و مهارت افراد بوده است . موقع بکارگیری این نوع فرایند ها، تصمیمات زیادی در رابطه با این نوع فرایند ها و متغیر ها بایستی گرفته شود . بسیاری از پارامتر های این فرایند ها دارای اثرات متقابل بر هم می باشند که بطور مستقیم یا معکوس بر شکل هندسی قطعه نهایی ، یکپارچگی و صافی سطح اثر می گذارد که در صورتی که نتوان انها را کنترل نمود ممکن است به ابزار و یا قطعه کار یا ماسین آسیب رساند . جهت جلوگیری از آسیب رسیدن به ابزار و قطعه کار در این نوع فرایند ها و افزایش بهره وری و کیفیت و کاهش زمان و هزینه های ماشینکاری می توان از سیستم های کامپیوتری پایگاه دانش استفاده نمود . اما طراحی و توسعه چنین سیستم هایی بسیار پیچیده و زمان گیر است و نیاز به مهارت ها و تجربیات زیادی می باشد . در چنین شرایطی اگر از یک سیستم سفارشی و یا تجاری آماده استفاده شود می تواند محاسن و منافع زیادی داشته باشد به صورتی که از یک طرف قابلیت ساخت طراحی را ارزیابی می کند و از طرف دیگر توصیه های لازم را برای انتخاب بهینه پارامتر های ماشینکاری در اختیار مهندس ساخت قرار می دهد . در این مقاله در باره بکار گیری چنین سیستم هایی بحث و بررسی می شود و یک مثال از سیستم هایی که توسط نویسنده طراحی و ساخته شده و اطلاعاتی که در اختیار مهندس طراح و مهندس تولید جهت بهینه کردن طراحی و ساخت قرار می دهد توضیح داده می شود .

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.